LM: Keskustaministerit tilasivat viime hallituskaudella Tekiriltä konsultointia liki 20 000 eurolla soteen liittyen – Annika Saarikko: "Konsultointia voi pitää hintavana"

Keskustalaisministerit Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen tilasivat vuonna 2018 viestintäyritys Tekiriltä kriisiviestintäpalveluita sote-uudistukseen liittyen, kertoo Lännen Media.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa ministereinä toimineet Saarikko ja Vehviläinen tilasivat kriisiviestinnän konsultointia huhtikuussa 2018.

Hintalappu valtiovarainministeriölle oli ministeriön Lännen Medialle luovuttamien tietojen perusteella noin 19 500 euroa.

Saarikko toimii nykyisessä hallituksessa tiede- ja kulttuuriministerinä, Vehviläinen puolestaan eduskunnan puhemiehenä.

LM:n haastatteleman valtiovarainministeriön alivaltiosihteerin Päivi Nergin mukaan aloite yhteistyöhön Tekirin kanssa tuli Saarikolta ja Vehviläiseltä.

Tekir laati kaksi valmisteilla olleen, sittemmin kaatuneen sote-uudistuksen maineriskeihin liittyvää kalvosarjaa. 

– Totta kai jälkikäteen ajateltuna konsultointia voi pitää hintavana. Toisaalta materiaalin tuottamiseen käytetty tuntimäärä oli kohtuullisen mittava ja se näkyi myös lopputuloksessa, Saarikko kommentoi LM:lle.

Tekir-konsultointi Katri Kulmunin eron taustalla

Tekir jakoi keskustalle hieman alle 2 000 euroa vaalitukea vuonna 2015. Tekirin toimitusjohtajan sijainen Riikka Kouhi ei kommentoi LM:lle suoraan kampanjatuen ja vuoden 2018 tilauksen yhteyttä.

Tekiriltä tilatut koulutukset aiheuttivat kesäkuussa ministerieron, kun Katri Kulmuni (kesk.) erosi ministerin paikalta viestintävalmennusskandaalin myötä.

Kulmuni oli saanut viestintävalmennusta Tekiriltä liki 50 000 eurolla ministeriöiden laskuun. Koulutusten syytettiin liittyneen ministerintehtävien hoitamisen lisäksi myös keskustan puheenjohtajakisaan sekä loppuvuoden 2019 Posti-skandaaliin.

Eronsa jälkeen Kulmuni maksoi kohukoulutuksensa hinnan takaisin valtiolle omasta pussistaan.

Julkisuudessa kummasteltiin Kulmuni-skandaalin yhteydessä Tekirin perustaja Harri Saukkomaalle maksettua 700 euron tuntikorvausta.

Saukkomaa osallistui LM:n mukaan myös Saarikon ja Vehviläisen tilaamaan konsultointiin laskuttaen samaa 700 euron tuntihintaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja