Livekamera seuraa: Harvinainen kasvi kukkii ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen

Kasvitieteilijät ja -harrastajat ovat enemmän kuin innoissaan uutisesta, jota he ovat odottaneet yhdeksän pitkää vuotta.

New Yorkin kasvitieteellisessä puutarhassa sijaitseva trooppinen kasvi on saanut kasviharrastajat varpailleen sen osoitettua kukkimisen merkkejä. Tämän lähes kaksimetrisen jättipöhkövehkan kukkimista on odotettu puutarhassa jo yhdeksän vuotta, ja nyt kukan uskotaan puhkeavan lähipäivinä.

Tapahtuman erikoisuutta lisää se, että tämä harvinainen kasvi kukkii enintään kaksi vuorokautta. Kukkimista herkeämättä odottavat kasvitieteilijät ovatkin asentaneet kukan viereen kameran, jonka avulla he voivat seurata kasvin elämää hetkeäkään menettämättä.

Kasvitieteilijät vertaavat kukkimista lapsen syntymään

Kasvin huomattiin osoittavan kukkimisen merkkejä kaksi viikkoa sitten. Uutinen aiheutti välittömästi riemunkiljahduksia puutarhan työntekijöiden keskuudessa. 

– Tämä on samanlaista kuin raskaana olevat vanhemmat odottavat lapsen syntymää, Nolen Greenhousesin johtaja Marc Hachadourian kertoo.

Yhdeksän kuukauden sijaan tämä hermostunut isä on kuitenkin joutunut odottamaan useamman vuoden kukan puhkemista. 

Jättipöhkövehka on trooppinen kasvilaji, josta erittyvää hajua on kuvailtu kasvimaailman kamalimmaksi. Kasvi on kotoisin Sumatralta, jossa sitä kutsutaan yleisesti hajunsa perusteella pilaantuneeksi kalaksi.

– Kukka näyttää samalta kuin haisee. Se on väriltään kuivuneen veren värinen. Se ei ainoastaan näytä raadolta, vaan myös tuoksuu siltä, Hachadourian kertoo.

Luotaantyöntävästä hajustaan huolimatta kukka on herättänyt maailmanlaajuista mielenkiintoa. Onneksi haju ei välity kameran välityksellä. 

Kukan avautumista voi seurata Youtuben kautta lähetettävältä livevideolta. 


Lähteet: Countryliving, WNYC 

Lue myös:

    Uusimmat