Mainos

Litmasen rankka jakso Englannissa – "Tunsin olevani huono puoliso ja isä"

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen pelasi kevätkauden 2008 Englannissa.

Jalkapallolegenda Jari Litmanen, 44, siirtyi keväällä 2008 Englannin Valioliigassa pelaavan Fulhamin riveihin. Litmanen oli purkanut sopimuksensa ruotsalaisseura Malmö FF:n kanssa edellisenä syksynä.

– Perhe-elämämme kannalta Fulhamin aika oli raskasta. Ly (Jürgenson, Litmasen puoliso) ja minä olimme saaneet syksyllä toisen poikamme Brunon. Olimme pohtineet asiaa ja tulleet siihen tulokseen, että on parempi, että minä lähden yksin Lontooseen ja saan keskittyä pelaamiseen ja harjoitteluun, Litmanen muistelee torstaina julkaistussa omaelämäkerrassa Litmanen 10 (Tammi).

"Tunsin olevani huono puoliso ja isä. Keskustelimmekin kerran Lyn kanssa paluustani, mutta päädyimme siihen, että jäisin Englantiin kauden loppuun. Urheilijana lähteminen olisi tuntunut luovuttamiselta."

– Etsin kyllä perheellemme kalustettua asuntoa läheltä harjoituskeskusta, mutta sopivaa ei löytynyt kolmeksi kuukaudeksi. Pari ensimmäistä kuukautta seisoin järjestelyn takana, mutta maalis-huhtikuussa tilanteen muututtua mietin useamman kerran palaavani aikaisemmin kotiin.

Litmanen puhuu kirjassa vaimostaan ja perheestään vähän, mutta lämpimästi. Vuonna 2004 hän siirtyi pelaamaan kotimaan Veikkausliigaan FC Lahteen.

– Tämän kesän aikana tapahtui myös yksi elämäni tärkeimmistä ja hienoimmista asioista: tapasin tulevan puolisoni ja lasteni äidin. Ly toi elämääni uuden sisällön ja tulevaisuuden jalkapallon rinnalle, Litmanen toteaa nykyisestä vaimostaan.

Jari Litmanen ja virolainen, takavuosina mallina työskennellyt Ly Jürgenson avioituivat elokuun alussa Italian pääkaupunki Roomassa. Parilla on kaksi lasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja