Lisää himoa – tällainen on kesän vaikutus seksielämään

Kesäajalla on tutkimusten mukaan useita vaikutuksia seksielämään, kertoo completewellbeing.com.

Kevät herättelee hormonit ja moni löytääkin kesän riennoista itselleen heilan tai pari. Kesäromanssit eivät ole pelkkää tunnekuohua, sillä kesä vaikuttaa myös kehoomme ja fysiikkaamme tavoilla, jotka parantavat seksielämäämme!

Lisää serotoniinia, lisää kiihottumista

Useiden tutkimusten mukaan valo vaikuttaa seksihalun lisäksi myös hedelmällisyyteen. Tohtori Abraham Myerson bostonilaisesta sairaalasta havaitsi, että UV-säteet vaikuttavat testosteronitasoihin kohottaen niitä jopa 120 prosenttia. Tutkimuksen mukaan auringonvalolla on myönteisiä vaikutuksia myös spermantuotantoon ja ovulointiin.

Australialaisessa tutkimuksessa havaittiin, että aurinko vaikuttaa myös aivojen serotoniinituotantoon. Serotoniini säätelee esimerkiksi kiihottumista. Auringonvalolla on vaikutusta myös muihin mielialaan ja mielihyvään vaikuttaviin hormoneihin.

Pitkä päivä ja lyhyt yö vaikuttavat osaltaan libidoon. Tohtori AndrewGoldsteinin mukaan päivän pidetessä serotoniini ja dopamiinin arvot aivoissa nousevat. Dopamiini stimuloi libidoa, ja jos dopamiinia on paljon, se käynnistää myös testosteronintuotannon.

Hiki on hyväksi

Kesän lämmölläkin on oma vaikutuksensa seksielämään. Kun iho on kuuma ja lihakset lämpimät, kosketus tuntuu voimakkaammin. Lämpö myös hidastaa meitä, jolloin voimme päästä kosketuksiin tukahdutetun sensuellin puolemme kanssa, kuvaa psykologi StellaResnick.

Goldsteinin mukaan kesä auttaa seksielämäämme siinäkin mielessä, että käytämme pienempiä, paljastavampia vaatteita!

Kesäkuumalla hikoilua ei kannata hävetä, sillä jopa se on hyväksi seksielämällemme! Kun hikoamme, ihomme erittää feromoneja, joka kutsuu luoksemme potentiaalisia kumppaneita, kertoo aihetta tutkinut psykiatri AlanHirsch.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja