Mainos

Liperin kolmoissurmasta elinkautistuomiot

Joensuun käräjäoikeus tuomitsi tänään liperiläisen Kari Tapio Bollströmin ja outokumpulaisen Kia Karoliina Niemisen kolmesta murhasta elinkautiseen vankeuteen. Henkirikokset tapahtuivat Liperissä ja Heinävedellä viime vuoden kesäkuussa.

Mielentilatutkimuksen mukaan 21-vuotias mies ja 26-vuotias nainen olivat teot tehdessään täydessä ymmärryksessä. Oikeus piti tekoja erityisen raakoina ja julmina sekä kokonaisuutena arvostellen törkeinä kummankin syytetyn osalta.

Rikossarjan ensimmäinen uhri oli 54-vuotias liperiläinen mies, jonka Bollström kuristi hengiltä uhrin asunnossa. Pari päivää myöhemmin hän puukotti liperiläisen 54-vuotiaan miehen ja tämän neljä vuotta nuoremman vaimon. Vaimo vietiin ensin autolla Heinävedelle ja tapettiin siellä metsässä. Aviomies surmattiin kotinsa lähellä myöhemmin. Miehen ruumis kuljetettiin Vehmersalmelle ja kätkettiin metsään. Molempia aviopuolisoja oli puukotettu kymmeniä kertoja.

Oikeudessa Bollström selitti, että hänellä oli ollut kaunaa ensimmäisen uhrin sekä pariskunnan aviomiehen kanssa. Väkivaltaa hän perusteli mm. sillä, että aviomies oli joskus aiemmin riistänyt hänen kädestään viinapullon. Ensiksi surmatun liperiläismiehen Bollström kertoi taas syyttäneen häntä bensavarkaaksi. Bollström myönsi oikeuden edellisessä istunnossa viime marraskuussa kaksi murhaa. Yhdessä tapauksessa hän piti tekoa tappona.

Nainen kiisti murhasyytteet. Hänenkin katsottiin kuitenkin osallistuneen väkivallan käyttöön, kuljetukseen ja ruumiiden kätkemiseen. Tuomitut määrättiin maksamaan surmattujen omaisille yhteensä yli 30 000 euron korvaukset muun muassa henkisistä kärsimyksistä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.