Lionel Messin rankkarituomio hämmästytti asiantuntijaa – VAR-kopista tarpeetonta painetta: "Ei maistunut erotuomarille"

1:26
Rankkari VAR-tuomiolla – Lionel Messi epäonnistuu, Puolan tähtivahdilta huima pelastus.

Lionel Messiin kohdistunutta kontaktia ei olisi pitänyt tuomita rangaistuspotkuksi VAR-arvioinnin kautta, MTV:n erotuomariasiantuntija Mikko Vuorela linjaa. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Messi pääsi laukomaan rangaistuspotkua Argentiinan ja Puolan välisessä ottelussa keskiviikkona, kun VAR-tuomari katsoi Puolan maalivahdin Wojciech Szczesnyn kolhineen hyökkääjää kasvoihin sääntöjenvastaisesti. 

Pallo vietiin VAR:n perusteella pilkulle, mutta Szczesny torjui Messin yrityksen. Argentiina voitti lopulta 2-0, mikä riitti jatkopaikkaan sekä Argentiinalle että Puolalle

Katso pääkuvan videolta VAR:n avulla tutkittu tilanne, jossa Szczesny kolhi Messin päätä sekä puolalaisen upea torjunta Messin rankkariyrityksessä. 

Vuorela arvioi VAR-tuomarin tehneet tilanteessa virheen. 

– Tätä tilannetta VAR:n ei olisi ikinä pitänyt pyytää erotuomaria katsomaan. Erotuomarihan ei viheltänyt siitä rikettä, mutta VAR pyysi. VAR:lla on selkeä sääntö siitä, että rikkeen pitää olla clear and obvious, eli selkeääkin selkeämpi. Tässä ei ollut kysymys siitä, että se olisi ollut selkeä. 

– Käsi osui sinne (kasvoihin), mutta se (isku) ei ollut piittaamaton tai väkivaltainen, kuten nyrkinisku. Muutama sormi osui Messin kasvoihin, Vuorela perustelee. 

Turnauksessa on nähty muutama muukin kyseenalainen tuomaripäätös VAR-tarkastelun jälkeen, esimerkiksi Portugalin Cristiano Ronaldon rangaistuspotkumaaliin johtanut tuomio viime viikon Ghana-ottelussa.

Juttu jatkuu videon alla. 

2:39
Erotuomariasiantuntija Mikko Vuorelalta suoraa puhetta Cristiano Ronaldon rangaistuspotkusta – "Niin suuri vääryys kuin olla ja voi."

– En muista, että olisi jäänyt kertaakaan pilkku tulematta, kun tuomari on pyydetty sinne ruudulle katsomaan, Vuorela perkaa turnauksen VAR-antia ja jatkaa vielä Messi-tapauksesta. 

– Tavallaan tässäkin erotuomari asetettiin haasteelliseen tilanteeseen. Sääntöjen mukaan se varmaan menikin oikein, ja Fifan on helppo sanoa, että voimme tukea erotuomarin ratkaisua, kun käsi osui naamaan. Mutta ihan yhtä hyvin Fifa olisi voinut tukea ratkaisua, vaikka rankkaria ei olisi annettu. 

– Tämä tuomio oli varmasti erotuomarille sääntöjen mukaan ihan ok, mutta voin sanoa sen verran vanhana erotuomarina, että ei tuo pilkku maistunut ottelun erotuomarille. Ei se maistunut minullekaan, Vuorela summaa. 

Argentiina kohtaa neljännesvälierissä Australian lauantaina, Puola Ranskan sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja