Argentiina lohkovoittoon MM-kisoissa – Puola sai jännittää vielä pelin jälkeenkin

Ottelukooste Puola - Argentiina 6:51

Jalkapallon MM-kisat katastrofaalisesti aloittanut Argentiina voitti C-lohkon päätösottelussaan Puolan 2-0-lukemin ja eteni pudotuspeleihin lohkovoittajana.

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Avausottelussaan Saudi-Arabialle hävinnyt Argentiina kokosi C-lohkon viimeisissä peleissä itsensä ja nousi lopulta lohkovoittoon, kun se kaatoi keskiviikkona Puolan. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin draamaa, kun puolalaisvahti Wojciech Szczesny torjui jo toisen rankkarin MM-turnauksessa. Laukojana oli Argentiinan supertähti Lionel Messi.

Argentiina oli ottelussa selvästi niskan päällä. Se vei maalintekoyritykset peräti 24-3 ja pallonhallinnan 73-prosenttisesti. Argentiina sai maalitilinsä auki heti toisen jakson alkajaisiksi, maalintekijänä Alexis Mac Allister.

Lopullinen niitti Argentiinan voitolle tuli reilut 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Julian Alvarez pääsi iskemään MM-kisojen ensimmäisen maalinsa. Alvarez oli boksissa pienessä tilassa, mutta sai viimeisteltyä tyylikkäästi ylänurkkaan.

Argentiina kohtaa neljännesvälierissä Australian. Puola sai jännittää jatkopaikkaansa vielä pelin jälkeenkin, kun Meksiko jahtasi omassa ottelussaan kolmatta maalia. Saudi-Arabia kavensi kuitenkin vielä loppuhetkillä loppulukemat 1-2:een. Tätä ennen Puola olisi mennyt jatkoon Fair Play -pisteiden (keltaiset ja punaiset kortit) myötä.