MM-kisoissa valtava tuomarivirhe, asiantuntija jyrisee: "Näin ei voida toimia" – sama qatarilaistuomari taas asialla

1:26
Käsittämätön tilanne MM-kisoissa – Ranskan maali hylättiin loppuvihellyksen jälkeen.

MTV:n jalkapalloerotuomariasiantuntija Mikko Vuorela pitää Ranskan maalin hylkäämistä MM-kisoissa valtavana virheenä. 

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Ranskan ja Tunisian välisen kamppailun loppuhetkillä nähtiin kohauttava tilanne, kun Antoine Griezmannin osuma hylättiin VAR-tuomiolla paitsiona ottelun jo jatkuttua ja myös päätyttyä. Tunisia voitti 1-0.  

– Olihan se iso VAR-moka. Näin ei voida toimia, entinen huipputuomari Vuorela aloittaa. 

Katso maalitilanne ja kohauttanut VAR-päätös pääkuvan videolta!

Vuorelan mukaan virhe tapahtui siinä, että tuomari asteli vielä VAR-ruudulle, vaikka ottelu oli ehtinyt jo jatkua maalitilanteen jälkeen. Ottelu ehdittiin siis myös viheltää päätökseen. 

– Peli lähti käyntiin, pallo lähti liikkeelle, ja sen jälkeen tuomari sai VAR-kopista tiedon. Sääntö sanoo selkeästi, että kun peli on lähtenyt (uudestaan) käyntiin, VAR:lta voidaan tarkastaa vain se onko varoitus tai kentältäpoisto annettu väärälle pelaajalle tai onko tapahtunut joku ulosajoon oikeuttava rike, kuten pureminen, sylkeminen tai mahdollinen keskisormen näyttäminen, Vuorela perustelee.

Ranska on tehnyt maalihylkäyksestä valituksen Kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle, ja Vuorelan mukaan protestilla on hyvät mahdollisuudet mennä läpi. 

– Tässä tilanteessa toimittiin sääntöjen ja protokollan vastaisesti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Valituksella tai sen lopputuloksella ei ole merkitystä lohkon sijoituksiin tai MM-turnauksen jatkopaikkoihin, mikä luonnollisesti vähentää sen painoarvoa. Mutta esimerkiksi vedonlyöjien kannalta sillä on suuri merkitys. 

VAR-tuomarina ottelussa toimi qatarilainen Abdullah Al-Marri. Hän johti VAR-koppia myös Portugalin ja Uruguayn välisessä ottelussa, jossa annettiin väärin perustein rangaistuspotkutuomio Portugalin hyväksi VAR-hälytyksen jälkeen.  

– Voidaan tietysti miettiä, että onko hän VAR-kopissa sen takia, että hän on hemmetin hyvä (tuomari) vai jostain muusta syystä, Vuorela heittää. 

MM-kisojen tuomareita ei valita täysin näyttöjen perusteella, vaan oikeudenjakajia nimetään kaikista Fifan maanosaliitoista. Qatarin turnauksessa on nähty useita kohauttaneita tuomioita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja