Lionel Messin näyttävä maali ratkaisi – Barcelonan päävalmentaja närkästyi medialle

FC Barcelona sinnitteli Lionel Messin maalilla 1–0-voittoon Levantea vastaan, mutta vierailijat laittoivat katalonialaiset ahtaalle.

Vaikka Barcelonalla oli ollut useitakin maalintekopaikkoja, ainokaiseksi jäänyttä ottelun avausmaalia saatiin odottaa 76. minuutille. Frenkie de Jongin poikittaissyöttö napsahti rangaistusalueen lähettyvillä Lionel Messille, argentiinalainen nousi boksiin ja ampui pallon upeasti tolpan kautta maaliin.

Levante painoi kuitenkin lopussa päälle, ja Barcelona taisteli syvällä puolustuskannalla. Päävalmentaja Ronald Koeman vaihtoi lopuksi hyökkääjä Antoine Griezmannin puolustaja Samuel Umtitiin tuomaan lisää defensiivistä voimaa kentälle.

– En välittänyt siitä, miten voitimme pelin, Koeman sanoi medialle.

Koeman sanoi Barcelonan tienneen, että heidän täytyisi tulla puolustamaan keinolla millä hyvänsä. Hän näytti uutistoimisto Reutersin mukaan turhautuneelta, kun toimittajat kyseenalaistivat hänen taktiikkansa. Hänen mukaansa moisesta kysytään, kun halutaan aiheuttaa levottomuutta.

– Läpi elämäni olen aina ymmärtänyt, että kun johdat 1–0, vaikka sinulla olisi kontrolli, sinun on kyettävä puolustamaan. Jos et pysty ymmärtämään sitä, voit yhtä hyvin antaa periksi, Koeman puolusteli.

Barcelona on La Ligassa 17 pisteellään kahdeksantena, yhdeksän pisteen päässä kärjessä olevista Real Sociedadista ja Atletico Madridista. 18:ntena olevan Levanten takana on ainoastaan kaksi seuraa, Huesca ja Osasuna, joilla on saman verran pisteitä, 11.

– Oli todella tärkeää voittaa huomioiden asemamme sarjataulukossa. Olen tyytyväinen joukkueeseen, koska teimme, mitä meidän täytyi, Koeman sanoi.

Luotsi kuitenkin totesi myös, että toivoo Barcelonan osoittavan keskiviikkona, että se pysyy pelaamaan paremmin. Haastetta piisaa, sillä katalonialaiset kohtaavat tuolloin kotonaan kärkiseura Real Sociedadin.

Lue myös:

    Uusimmat