Linnassa juhlittiin tänä vuonna väreissä – miehetkin venyttivät etikettiä asuvalinnoillaan

Linnan juhlissa nähtiin tänä vuonna etiketin venyttämistä myös miehiltä. 

VIDEOLLA YLEN KUVAA: Jasper Pääkkönen kättelee presidenttiparia

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Presidentinlinnassa totutun tiiviissä tunnelmassa. Ympäristöteemaisissa juhlissa nautittiin esimerkiksi paluun trendiherkuksi tehnyttä voileipäkakkua sekä uudella reseptillä laadittua boolia.

Erityisesti nuoremmat miehet ovat viime vuosina ottaneet vapauksia ja pukeutuneet pukukoodin mukaisen frakin sijaan smokkiin. Vaatturiliike Sauman toimitusjohtajan, vaatturi Tuomo Pynttärin mukaan osa smokeista oli muodinmukaisesti vihreitä.

– Etiketin mukaista se ei ole, mutta kuitenkin juhlavaa. Nuoret tyylikkäät ja dynaamiset miehet haluavat laittaa smokin, ja se on tavallaan vakiinnuttanut paikkansa. Esimerkiksi Jasper Pääkkönen oli todella tyylikäs smokissaan.

Sen sijaan Linnassa tänäkin vuonna nähdyt valkoiset tennarit sopivat Pynttärin mukaan lähinnä ärsyttämään. Miesten juhlapukeutumiseen perehtynyt Pynttäri kertoo erityisesti ihailevansa veteraaneja, jotka usein toteuttavat Linnan pukukoodia tarkasti helmen- tai vaaleanharmaata solmiota myöten. 


– Siinä ei tehdä juttua itsestä, vaan juhla on se juttu, Pynttäri sanoo.

Haukion hillitty puku nosti materiaalin pääosaan


Presidentin puoliso Jenni Haukio edusti Linnan juhlissa pelkistetyssä, vaaleassa ja suoralinjaisessa iltapuvussa.
Hillitty puku päästää pääosaan materiaalin. Puvun ovat suunnitelleet Emma Saarnio ja Helmi Liikanen.


– Tyylikäs, presidentin puolison arvolle sopiva puku, Pynttäri arvioi.

Laulaja Helena Lindgren oli niin ikään erittäin vakuuttunut Haukion iltapuvusta. 


– Se on kyllä erittäin hyvin leikattu puku. Sehän ei riitä, että puku on hyvä, kun sen kantaja seisoo. Sen täytyy olla hyvä myös istuessa ja kumartuessa. Jo materiaali on nerokas idea sinänsä, hyvin kantaaottava ja eteenpäin katsova.

Lue myös:

    Uusimmat