Linnan juhlissa nähdään dramaattisia korsetteja ja intohimoista punaista

Linnan juhlien pukuloistoa kuvastavat juhlavuus sekä näyttävyys. Muotisuunnittelija Kisu Korsi luottaa myös naisellisten korsettien voittokulkuun, joita nähdään tänäkin vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Tanssiparketeille saadaan myös pientä draamaa, sillä rohkeimmat naiset kietoutuvat voimakkaisiin väreihin.

Naiseutta ylistäviä designpukuja ja mittatilauksena tehtäviä vartaloa muokkaavia korsetteja suunnittelevalla Kisu Korsilla on pitänyt kiirettä: muotisuunnittelija on saanut kunnian tehdä kaksi uutta pukua Linnan juhliin, mutta täysin tyhjästä ei ole tarvinnut upeita asuja nyhjästä.

– Näiden pukujen alusvaatteen roolissa oleva korsetti on tehty vuotta aiemmin: korsetit tehdään aina erillisinä osina, joita voi käyttää aina uudenlaisina kombinaatioina erilaisissa tilaisuuksissa, Korsi kertoo.

– Mielestäni on järkevää suunnitella moniosaisia pukuja, jotta asiakas pääsee hyödyntämään pukuaan tai sen osia uudenlaisissa yhteyksissä. Itselleni suunnittelijana uuden luominen ja jatkuva uudistuminen sekä uusista asioista inspiroituminen on suuri ilo. Se on ammattini suola, Korsi kuvailee.

Korsin upeita luomuksia nähdään tänäkin vuonna kansanedustaja James Hirvisaaren puolisolla Merja Hirvisaarella, sekä Suomen merivoimien komentaja Veli-Jukka Pennalan puolisolla Anja Pennalalla.

Rohkea ja dramaattinen punainen

Luottosuunnittelijan kädentaitoon uskominen takaa sen, että suunnittelija tietää tasan tarkkaan millainen asu asiakkaalle ja tämän persoonalle sopii.

– Ehdotin Anja Pennalalle Linnan juhliin punaista pukua ja hän innostui ajatuksesta suunnattomasti: hän kertoi aina halunneensa punaisen puvun! Korsi kertoo.

– Kolminkertaisesta silkistä valmistetussa puvussa nähdään monta eri materiaalia, kuten esimerkiksi pitsiä sekä lähes 15 metriä kevyttä silkkiorganzaa helmassa. Puvussa on myös läpikuultavuutta sekä peittävyyttä, Korsi paljastaa.

Viime vuonna Korsin tekemät puvut henkivät hentoja pastellinsävyjä sekä pörheää romantiikkaa.

– Tänä vuonna puvut ovat puolestaan värikkäämpiä ja dramaattisempia: esimerkiksi näyttävä ja intohimoinen punainen väri herättää suuria tunteita, Korsi kuvailee.

Asun tulee näyttää kantajaltaan

Kisu Korsi kertoo, että suunnittelijana hänelle on suunnattoman tärkeää panostaa asiakkaan persoonaan: yksilöllisen puvun tulee kuvastaa kantajaansa.

– On myös äärimmäisen tärkeää, että asiakas tuntee itsensä supernaiselliseksi ja ennen kaikkea kauniiksi, Korsi kertoo.

Vaikka Korsin suunnittelemissa asuissa väriskaala on tänä vuonna vaihtunut hennoista ja romanttisista sävyistä tummempiin ja vaarallisempiin värimaailmoihin, on naisellisuus edelleen suunnattoman tärkeä elementti.

– Naisista löytyy aina monia puolia: he ovat usein herkkiä sekä vahvoja. Pitää vain päättää, kumpaa puolta halutaan tuoda tällä kertaa esille, Korsi kertoo salaperäisenä.

– Tärkeintä on kysyä asiakkaalta, millainen hän haluaa olla: haluaako hän, että hän pysäyttää liikenteen vai että häntä kehuttaan vaikkapa söpöksi ilmestykseksi.

Muotisuunnittelijan työ ei kuitenkaan lopu viimeiseen neulan vetoon: Korsi saattelee itsenäisyyspäivänä luomuksensa ja asiakkaansa juhlahumuun. Hiukset ja meikit ovat myös pohdittu yhdessä asiakkaan kanssa.

– Valmistautuminen on tärkeä osa juhliin lähtöä. Pörhistelen vielä asiakkaan helmat ennen kuin he astelevat juhliin, Korsi hymyilee.

Lue myös:

Linnan juhlat 2011:


Seuraa Linnan juhlia Mert Otsamon ja hiusstylisti Tom Wennerstrandin kanssa. Livekommentointi 6.12. klo 18 alkaen www.mtv3.fi/linnanjuhlat -sivustolla!


AVA

Kuvat: Jenni Virta /Iloinen Liftari, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja