Lime-kanakeitto ja omenarahka 2.9.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

Lime-kanakeitto


1,5 l kanalientä pippuria myllystä (chiliä)
1 laakerinlehti
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä
300 g marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
0,5 rkl raastettua inkivääriä
1 purjo
1-2 porkkanaa
200 g sieniä esim. osterivinokkaita, herkkusieniä, suppilovahveroja,
3 rkl limetin mehua
tuoretta korianteria tai
persiljaa

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi, lisää mausteet, broilerisuikaleet, inkivääri, suikaloitu purjo ja porkkanat. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kaada joukkoon limetin mehu. Kuullota pannulla pilkottuja sieniä tilkassa öljyä. Lisää sienet keittoon ja hauduta vielä muutama minuutti. Ripottele lopuksi pinnalle runsaasti korianteri silppua.

Saat keitostasi ruokaisamman jos lisäät siihen nuudeleita, riisiä tai perunaa.

Omenarahka


1 tlk rahkaa
2 dl kermavaahtoa tai luonnonjogurttia
3 kotimaista omenaa raastettuna
3 rkl hunajaa
3 tl kanelia
2 rkl hasselpähkinärouhetta
Raasta omenat ja sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Lue myös:

    Uusimmat