Lillehammerin laduilta kuuluu kummia – norjalaissensaatio lykki yllätysvoittoon, kisa täydellistä isäntien dominointia

22-vuotias Iver Andersen paineli voittoon Lillehammerin 10 kilometrin vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä maailmancupin kilpailussa. Kilpailu oli mc-tasolla Andersenin uran toinen.

Lillehammerin laduilla nähtiin yllätys perjantaina, kun vasta toista maailmancupin osakilpailuaan hiihtänyt Iver Andersen paineli voittoon 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikakilpailussa.

Syyskuussa 2000 syntynyt Andersen debytoi maailmancupissa viime kaudella Holmenkollenin 50 kilometrin kisassa viime keväänä, jolloin hän sijoittui komeasti 24:nneksi.

Perjantaina tuloslista oli muutoinkin vahvasti norjalaisten hallussa. Kympin joukkoon mahtui kisaisäntien hiihtäjien ohella vain neljänneksi yltänyt britti Andrew Musgrave.

Didrik Tönseth oli toinen ja Hans Christer Holund kolmas.

Suomalaisista paras oli 21:ksi sijoittunut Lauri Lepistö. Perttu Hyvärinen oli 24:s ja Remi Lindholm 26:s. Markus Vuorela sijoittui 29:nneksi, Arsi Ruuskanen oli 34:s, ja Joni Mäki jäi sijalle 38.