Krista Pärmäkoski hyytyi voittajan kyydissä – norjalaishirmu Kläbo vetäytyi miesten kisasta

Rukalla kaiken voittanut Johannes Hösflot Kläbo kommentoi MTV Urheilulle kohuttua uudistusta 2:01
Rukalla kaiken voittanut Johannes Hösflot Kläbo kommentoi MTV Urheilulle maastohiihdon kohuttua uudistusta.

Yhdysvaltain Jessie Diggins on voittanut naisten maailmancupin kymmenen kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailun Norjan Lillehammerissa. Suomalaispanos oli vaisu.

Loppuajan 23.49,5 saanut Diggins kukisti toiseksi tulleen Saksan Katharina Hennigin 3,8 sekunnilla. Norjan Heidi Weng oli kolmas.

Suomalaisista paras oli sijalle 18 yltänyt Kerttu Niskanen, jonka ero kärkeen oli 51,7 sekuntia. Eveliina Piippo oli 21:s, Krista Pärmäkoski 27:s, Jasmin Kähärä 36:s, Anni Alikoski 37:s ja Jasmi Joensuu 42:s.

Pärmäkoski aloitti vahvasti, mutta hyytyi pahasti lähdettyään häntä kahdeksan minuuttia myöhemmin startanneen Digginsin peesiin reilun kolmen kilometrin kohdalla. Hän hävisi yhdysvaltalaiselle lopulta 1.11,2.

Kläbo sivuun

Norjan hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo ei osallistu tänään miesten kymmenen kilometrin vapaan kilpailuun. Norjan hiihtoliiton mukaan Kläbo kärsii kurkkukivusta, mutta kyse ei ole koronasta. Hänen on tarkoitus osallistua lauantain ja sunnuntain kilpailuihin.

Kläbon tilalle tämän päivän kisaan tulee Henrik Dönnestad. Kläbo voitti viikko sitten Rukan maailmancupissa kaikki miesten kilpailut.

Miesten kilpailu alkaa Lillehammerissa Suomen aikaa kello 13.45.