Liikuttavaa "lastenhoitoa": Igor-koira huolehtii orvoista eläinlapsista

Floridalaisella Igor-koiralla on useita hoitolapsia – jotka tosin ovat eläimiä!

Floridalaisella Igor-koiralla on tärkeä työ. Se on monen eläimen lastenhoitaja!

Igor asuu Zoological Wildlife Foundation -nimisessä eläinten turvakodissa, jossa huolehditaan orvoksi jääneistä villieläimistä.

Igorin omistajat Mario ja Maria Tabraue toivat sen mukanaan eläinsuojaan, jotta se voisi ystävystyä eläinlasten kanssa. He eivät osanneet aavistaa, että pian Igor olisi epävirallisesti palkkalistoilla.

Igor tarjoaa turvaa orvoille eläinlapsille, kuten tiikerinpennulle, jonka emo hylkäsi sen. Videolla Igoria kuvataan eläinten sijaisisäksi.

– Ne ajavat toisiaan takaa, hyppivät ylös alas, Mario kuvaa tiikerin ja koiran leikkiä.

14.02478899

14.02478900

14.02478901

Tavallisesti Mario hoitaa orpoja eläimiä ensin, ja opettaa sitten henkilökuntansa ruokkimaan ja hoivaamaan niitä. Lopulta Igor tulee kuvaan.

– Se nuolee niitä, leikkii niiden kanssa ja tavallaan ravitsee niitä, Maria kuvaa.

Marion mukaan koira vain seuraa hänen esimerkkiään.

– Se on maskottini ja paras ystäväni. Se tekee sitä, mikä minua miellyttää. Näin olen analysoinut tilanteen. Se tekee asioita, joita minä rakastan. Se tietää, että rakastan eläimiä, joten se jakaa tuon rakkauden, Mario sanoo.

Pari on johtanut eläinsuojelukeskusta jo 16 vuotta. Tarkoituksena on suojata uhanalaisia eläimiä. Igor puolestaan saapui perheeseen 3,5 vuotta sitten; Mario toivoi kouluttajaystävältään koiraa, joka tulisi toimeen "kaiken kanssa". Kesti kahdeksan kuukautta löytää sopiva koira. 

– Heti, kun näin sen kasvot, tiesin, että tämä se on, Mario sanoo.

Eläimet ovat kasvaneet yhdessä, ne tuntevat tilansa ja hierarkiansa, Maria sanoo. Jos tiikeri esimerkiksi leikkii liian rajusti, Igor haukahtaa sille. 

– Igor ei tapa sitä, mutta antaa hieman satikutia, Mario sanoo.

Lopulta eläinystävät pitää luonnollisesti erottaa, kun villieläimet kasvavat isoiksi. Sitä ennen ne kuitenkin viettävät aikaa yhdessä.

Katso videolta, kun Korkeasaaren pikkuapinat saavat joululahjan!

Mitä Korkeasaaren villieläinsairaalassa tehdään? Katso "nokipöllön" tarina:

Lähde: AOP

Lue myös:

    Uusimmat