"Liikuntakyvytön" nainen sai valtiolta tukia – narahti lopulta aktiivisuusrannekkeensa vuoksi

4:51
Koirillekin on olemassa aktiivisuusranneke!

Helen May nosti tukia, koska ei kyennyt liikkumaan hyvin. Hänen aktiivisuusrannekkeensa oli kuitenkin toista mieltä.

Helen May nosti valtiolta tukia, koska ei kyennyt tekemään työtä. Naisen älylaite kuitenkin narautti hänet "itse teossa", kertoo Daily Mail.

Englantilaisnainen oli saanut tukia, koska sydänongelmansa vuoksi hän "kykeni tuskin kävelemään". 39-vuotias ei kertomansa mukaan kyennyt masennuksen ja terveysongelmien vuoksi käymään töissä.

Otti 10 000 askelta päivän aikana

Pahaksi onnekseen Helen käytti aktiivisuutta mittaavaa Fitbit-ranneketta. Ranneke mittaa myös päivän askelmäärän.

Kävi ilmi, että Helen työskenteli vuosien varrella kolmessa eri työpaikassa. Syyttäjän todistaja oli nähnyt, että naisen aktiivisuusranneke oli laskenut tämän ottaneen 10 000 askelta päivän aikana.

Rikkeet tapahtuivat vuosina 2014–2017. Metron mukaan Helenin tila parani esimerkiksi vuonna 2015 niin, että hän laihtui useita kiloja ja pieneni neljä vaatekokoa.

Oikeus katsoi syylliseksi

Helen ei ollut ilmoittanut saaneensa työpaikkaa, mikä puolestaan olisi vaikuttanut hänen saamiensa tukien määrään. Hänen olisi myös pitänyt ilmoittaa terveytensä parantuneen.

Helenin asianajajan mukaan Helen työskentelee esimerkiksi kahvilassa muutaman tunnin päivässä, eikä työ ole fyysisesti vaativaa. Helen on maksanut takaisin osan saamistaan tuista; oikeus määräsi hänet kotiarestiin, sekä maksamaan oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja