Samsungin kokeellinen projekti hakee liikkeen tuntua VR-kokemuksiin

Samsung esittelee tällä viikolla kokeellisia projektejaan South By Southwest -tapahtumassa Yhdysvalloissa. Osana tarjontaa on erikoinen VR-lisälaite, jonka tarkoituksena on laajentaa VR-kokemusten villejä näkymiä myös tasapainoelimeen.

Entrim 4D on kokeellinen kuulokepari, jonka päätarkoitus ei ole äänen tuottaminen. Sen sijaan se välittää sähköisiä impulsseja korvassa sijaitseville ja tasapainoa hallitseville osille.

Tarkoituksena on synkronoida käyttäjän keho VR-laseista näkyvän kuvan liikkeen kanssa. Virtuaalitodellisuudet voivat loihtia vaikuttavia maisemia, huimaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta VR-maailmassa tapahtuva liike ei luonnollisesti välity täysin käyttäjän kehoon asti. Entrim 4D:n avulla voidaan kuitenkin viestiä liikkeen suuntaa ja nopeutta myös muille aisteille kuin vain silmille.

”Virtuaalitodellisuutta ei tulisi kokea vain silmillä”, projektin luova johtaja Steve Jung toteaa. Parhaan mahdollisen kokemuksen takaamiseksi Entrim 4D:n kehityksessä onkin testattu yli 1500 ihmistä. Samalla tiimi on kehittänyt 30 erilaista liikekuviota. Näiden tarkoitus on vahvemman immersion lisäksi myös helpottaa huonoa oloa, jota näkymien ja kehon todellisen tilan erot käyttäjille toisinaan aiheuttavat.

Entrim 4D vielä kehitysvaiheessa. Tämän viikon esittelyillä Samsung pyrkii määrittämään, olisiko tuotteelle kysyntää markkinoilla. Samalla yhtiö kerää palautetta jatkokehitystä varten. Uuden VR-lisälaitteen rinnalla Samsung esitteli kaksi uutta sovellusta. Aiemmin tuotteiden takaa löytyvä C-Lab-projekti on tuottanut esimerkiksi älyvöitä ja VR-käsilaitteita.

Lue myös:

    Uusimmat