Liikenneministeriön tv-politiikka saa arvostelua

Keskustelu televisiokanavien toimilupamaksuista jatkuu. Liikenneministeri Matti Aura ei ymmärrä Kilpailuviraston ja MTV:n arvostelua siitä, että suuri tv-yhtiö joutuu maksamaan suhteellisesti suuremman maksun kuin pieni yhtiö. Alma Median toimitusjohtajan Matti Packalenin mukaan ministeriö yrittää verojen avulla pakottaa MTV:n pienemmäksi.

Uusi tv-lainsäädäntö määrää: mitä suurempi kaupallinen tv-yhtiö, sitä suurempi prosenttiosuus liikevaihdosta pulitetaan toimilupamaksuna Yleisradion rahoittamiseksi. Tätä kilpailuvirasto ja MTV eivät ymmärrä - Neloskanava kun pääsee pienemmillä maksuilla. Liikenneministeri Matti Auran kanta on: "En ymmärrä kritiikkiä." Hänen mielestään maksuprosentti on sama kaikille, kunhan yhtiöt vain ovat saman kokoisia.

Aamulehti-MTV:n eli Alma Median toimitusjohtajan Matti Packalenin mielestä ministeri puuttuu nyt koko tv-elinkeinon rakenteeseen. Ministeriölle tärkeää on ollut, että lait turvaavat Yleisradion rahoituksen. Kilpailusyihin perustuvaa arvostelua ei ole juuri kuunneltu.


Lue myös:

    Uusimmat