Liikenneministeri Marin: Liikkumisen tarvetta vähennettävä sähköautoihin siirtymisen lisäksi

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan sähköautoihin siirtyminen ei pelkästään riitä liikenteen päästöjen vähentämiseksi vaan myös liikkumisen tarvetta on vähennettävä.

Marin sanoi SuomiAreenassa, että tavoite olisi että ihmiset esimerkiksi käyttäisivät joukkoliikennettä eivätkä välttämättä liikkuisi ollenkaan jos ei ole pakko.

Marinin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ihmisten pitäisi muuttaa maalta kaupunkeihin tai lopettaa mökkeily.

- Ei tietenkään, tästä ei missään nimessä ole kyse. Kaupunkiseuduilla joukkoliikenne, palvelujen helppo saavutettavuus vähentää liikkumisen tarpeita ja siirtää ihmisiä käyttämään ympäristöystävällisempiä liikkumisen muotoja, mutta tietenkin tunnistetaan myös se että ihmiset asuvat erilaisissa paikoissa erilaisilla alueilla. On aivan selvää että maaseutumaisissa kunnissa tarvitaan tulevaisuudessakin yksityisautoa, sanoo Marin MTV Uutisille.

Marin ihmetteli kohua polttomoottorikannasta

Alkuvuonna nousi kohu SDP:n kannasta polttomoottoriautoihin. Marin ihmetteli median kirjoittelua asiasta ja sanoi, että ilmastotoimet eivät tarkoita elämän muuttumista kurjemmaksi.

- Esimerkiksi kun SDP esitti, että Suomessakin luotaisiin aikataulu sille, milloin luovuttaisiin uusien fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen myymisestä niin lehdet kirjoittivat sellaiseen tyyliin, että nyt tullaan hakemaan jokaisen pihalta auto pois, että varokaa kansalaiset. Näinhän ei tietenkään ollut, sanoi Marin SuomiAreenan tilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja