Mainos

Liikennejärjestöt Ylelle: Rikesakkorajaa nostettava reilusti – vahinkokin käy jo liian kalliiksi

Liikenneturva ja Autoliitto ehdottavat rikesakon ylärajan korottamista nykyisestä, kertoo Yle.

Liikennejärjestöjen mukaan ylärajan voisi nostaa 30 kilometriin tunnissa. Nyt rikesakko määrätään korkeintaan 20 kilometrin ylinopeudesta. Sitä suuremmasta ylinopeudesta rapsahtaa päiväsakkoja.

– Todellakin näillä korkean nopeuden teillä nopeuden ylitys voisi olla 30 kilometrin ylinopeuteen asti, ja silti kevyempi rikesakkomenettely olisi käytössä, Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen kertoi Ylelle.

Autoliiton mielestä nykykäytännössä kuljettajaa rangaistaan kohtuuttomasti siitä, jos kuljettaja ei huomaa nopeusrajoituksen muuttumista. Nostamalla rikesakkoraja 30 kilometriin tunnissa, vähenisi kuljettajan erehdyksestä johtuvat vahinkosakot.

– Ongelma tulee siinä, että kun siirrytään päiväsakkojen puolelle, niin rangaistus saattaa moninkertaistua yhden kilometrin ylityksen seurauksena, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoi Ylen haastattelussa.

Sekä Autoliitto että Liikenneturva ovat samaa mieltä siitä, että rikesakkoa pitäisi porrastaa ylinopeuden mukaan. Isosta ylityksestä iso rikesakko, pienestä pieni.

Hallituksen esityksessä rikesakon maksimiksi on ehdotettu lähes 300 euroa. Rikesakon kilometrirajoihin ei esitetä muutosta.

4:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.