Liigaviikko: HIFK:n mahalaskussa koko kauden mittainen varjo – "Panee miettimään"

Liigaviikko: HIFK-mahalaskussa koko kauden mittainen varjo – "Tuo on kyllä hyvä havainto" 5:22
Liigaviikko: HIFK-mahalaskussa koko kauden mittainen varjo – "Tuo on kyllä hyvä havainto"

Helsingin IFK lähti kesälomille SM-liigan puolivälierävaiheessa. Teemu Niikko ja Petteri Sihvonen tarttuivat Liigaviikon polttopisteessä suurseuran mahalaskuun. Kaksikko nosti esiin huomion koko HIFK:n kautta koskevasta varjosta. Voit katsoa analyysin tässä jutussa olevalta videolta.

HIFK kellahti ulos SM-liigan mestaruustaistosta, kun Pelicans peittosi sen seitsemännessä puolivälieräottelussa Lahdessa maalein 4–3. 

Helsinkiläisjoukkue päätyi runkosarjassa vasta kuudennelle sijalle. Lähtöasetelma pudotuspeleihin oli odotuksiin nähden heikko.

Miksi HIFK:n laatunippu ei saa tulosta aikaan runkosarjassa? Mitä Petteri Sihvonen ajattelee seuran urheilujohdon asemasta? Katso Liigaviikon läpikäynti pääkuvan videolta.

Joukkue menetti puolivälierien kotiedun päätöskierroksella KalPaa vastaan, mutta ongelmat sävyttivät koko 60 ottelun otantaa.

Petteri Sihvosen näkemyksen mukaan HIFK:n runkosarjasuorittaminen noudatti Ville Peltosen alaisuudessa aiemmin nähtyä kaavaa. Helsinkiläiset ovat sijoittuneet Peltosen aikana kahdesti kuudenneksi ja kerran viidenneksi.

– Se runkosarja on ollut tuon tyylistä lähes koko ajan. Se ei ole ollut kertaakaan mitään jyräävää paraatimarssia, Sihvonen sanoo.

– Se on ollut yhtä etsimistä, hiomista ja muutosvalmentamista, kuten se oli Pelicans-sarjan sisälläkin.

Liigaviikko: HIFK ja Ilves kokivat jättipettymykset – näistä asetelmista huimat välieräsarjat käynnistyvät 26:11
Liigaviikko: HIFK ja Ilves kokivat jättipettymykset – näistä asetelmista huimat välieräsarjat käynnistyvät


 

Lue myös:

    Uusimmat