HIFK:n urheilujohto hiljeni – seuralta enteilevä ulostulo

Pelicans  johtoon 63 sekuntia ennen seiskapelin loppua 2:05
Tämä maali päätti HIFK:n kauden – Pelicansin Lars Bryggman iski vain minuutti ennen loppua

Helsingin IFK:n kausi päättyi valtavaan pettymykseen. Hallituksen puheenjohtaja myöntää, ettei seurassa kaikki ole hyvin. 

Pelicans pudotti HIFK:n SM-liigan puolivälierien seitsemännessä ottelussa maalein 4–3. Vaikka ottelusarja oli tiukka, on kesäloman alkaminen HIFK:lle valtava pettymys. Joukkue lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. 

Tiedotteessa seuran urheilullista tulosta kommentoi ainoastaan HIFK:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola.

On selvää, että tavoitteet olivat korkeammalla. Kaikki tekivät valtavasti työtä, mutta se ei riittänyt tämän pidemmälle. Eikä tyytymättömyys liity ainoastaan tähän kauteen. Olemme alisuorittaneet pitkään. Näillä resursseilla pitää pystyä parempaan, Eskola kommentoi. 

Eskolan mukaan helsinkiläisseurassa tehdään nyt analyysit nähdystä. Seuran mahdollisista ratkaisuista tiedotetaan viimeistään ensi kuussa.

– Nyt haluamme ottaa lyhyen aikalisän. Analysoimme tilanteen huolella ja keskustelemme avainihmisten kanssa. Vasta sen jälkeen on johtopäätösten ja toimenpidesuunnitelman aika. Palaamme tähän asiaan vielä kevään aikana, viimeistään toukokuussa, Eskola jatkaa.

HIFK:n päävalmentajana toimii Ville Peltonen. Peltonen on seissyt joukkueen penkin takana nyt kolme täyttä sesonkia. Hänen aikanaan HIFK on päässyt kertaalleen SM-liigan välieriin. Peltosen kaksivuotinen jatkosopimus, joka julkaistiin viime syksynä, ulottuu kevääseen 2026 saakka. 

Peltonen oli kovan kritiikin kohteena Pelicans-sarjan aikana. HIFK-fanit levittivät kotiottelussa katsomoon lakanan, jossa päävalmentajalle vaadittiin välittömästi potkuja.

Luulen että sen paremmin fanien keskuudesta kuin organisaatiostakaan ei löydy ainuttakaan ihmistä, joka olisi sitä mieltä että kaikki on hyvin. Toisaalta tällaisissa hetkissä piilee aina jonkin uuden siemen, niin myös tässä, Eskola päättää.

MTV Urheilu tavoitteli keskiviikkona HIFK:n urheilujohtajaa Tobias Salmelaisesta ja toimitusjohtajaa Markus Lindströmiä. Kummaltakaan ei saatu haastattelua. 

Lue myös:

    Uusimmat