Lihavuusleikkauskaan ei auttanut Amberia – näin hän lopulta onnistui pudottamaan 90 kiloa

Dieeteille kyytiä - näin onnistut painonpudotuksessa 15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa! Huomenta Suomen vieraana laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Amber oli ollut teini-ikäisestä lähtien jojo-laihduttaja. Kun lihavuusleikkauskaan ei auttanut, apu löytyi terapiasta, kertoo The Sun.

Amber Rochelle oli koko lapsuutensa ajan ylipainoinen. Hän tiedosti suuren kokonsa vasta kouluikäisenä, kun hänen ihastuksensa kohde sanoi Amberin näyttävän siltä kuin olisi raskaana. Pojan kommentti satutti, ja nuori tyttö halusi laihtua.

Amber yritti päästä kiloistaan eroon erilaisten dieettien avulla. Hän kokeili vähärasvaisia ja -kalorisia ruokavalioita ja keittodieettejä – ihan kaikkea. Kovasta yrityksestä huolimatta Amber painoi 14-vuotiaana 130 kiloa.

Dieetit saivat aikaan jojoilun 

Erilaiset ruokavaliot ja aijoittaiset motivaatiopiikit laihduttamiseen tekivät naisesta jojo-laihduttajan. Tuolloin teini-ikäinen Amber onnistui silloin tällöin laihduttamaan jopa 40 kiloa, mutta pudotetut kilot tulivat aina takaisin korkojen kera.

Aikuisuuden kynnyksellä hän painoi lopulta 160 kiloa. Amberille tehtiin vain 19 vuoden iässä lihavuusleikkaus, minkä ansiosta naisen elopaino tippui hurjat 70 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lihavuusleikkaus ei kuitenkaan lopettanut Amberin ahmimista. Vatsalaukku venyi ja 10 vuotta leikkauksen jälkeen Amber oli jälleen lähtöpisteessä painaen noin 140 kiloa.

Hakeutui avun piiriin

Vuonna 2017 Amber päätti tehdä elämäntapamuutoksen. Hän oli huomannut, että hän kärsii pahasta ahmimishäiriöstä, masennuksesta ja ahdistuneisuudesta.

Nainen hakeutui teapiaan, jonka aikana Amber ymmärsi, kuinka järkyttäviksi hänen ruokailutottumuksensa olivat muuttuneet vuosien aikana.

Nainen oli jo pitkään syönyt yötä päivää, minkä vuoksi hänen kehonsa oli jatkuvassa rasituksessa ja olo oli jatkuvasti paisunut ja tukala.

Amber ymmärsi terapiassa, että sen sijaan, että hän yrittäisi laihtua, hänen tuli keskittyä henkiseen hyvinvointiinsa ja saada kehoa ja mieltä rasittava ahmiminen kuriin. 

Hankkiudu eroon "sitku"-elämästä

Amber keskittyikin aluksi vain ruokavalioonsa. Hän söi 1200 kilokaloria päivässä, mistä syystä hän pienensi reippaasti annoskokojaan. Vihanneksista, hedelmistä ja keitoista tuli osa naisen jokapäiväistä ravintoa.

Kun paino alkoi tippua, hän otti liikunnan osaksi päivittäisiä rutiinejaan. Aluksi hän vain käveli juoksumatolla, mutta kuukausia myöhemmin hän siirtyi intensiivisempään harjoitteluun.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elämäntapamuutos ei ollut Amberille helppoa, eikä se ole sitä vieläkään. Kuten kaikilla, myös Amberilla on todella huonoja päiviä.

Hän haluaa viestiä etenkin kaikille naisille, ettei kenenkään tulisi ajatella, että elämä alkaa sitten, kun on hoikempi. Kyseinen ajatustapa ei johda kestäviin tuloksiin saati henkiseen hyvinvointiin. Kun unohtaa niin sanotun sitku-elämän ja on läsnä hetkessä, elämästä voi jopa nauttia samalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat