Lihapullat thaimaalaisittain

  • 500 g naudanjauhelihaa tai broilerinjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • (1 kananmuna)
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 0,5 tl musta- tai valkopippuria

Liemeen:

  • 6 dl kanalientä
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 170 g herkkusieniä tai muita viljeltyjä sieniä
  • 3 sitruunaruohoa (ei välttämätön)
  • n. 10 cm inkivääriä tai galangaljuurta
  • n. 2-4 pientä punaista chiliä tai 2-4 tl chilitahnaa
  • 4 rkl limetin mehua
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 1 ruukku korianteria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita halutessasi paistinpannulla tilkassa öljyä. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto pieniksi suikaleiksi. Lisää jauhelihaan sipulit, kananmuna, limetin mehu, kalakastike, inkivääri, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia. Valmista liemi. Kiehauta kanaliemi ja kookosmaito. Viipaloi sienet ja leikkaa sitruunaruohot noin 5 cm:n pätkiksi. Lisää liemeen sienet, sitruunaruohot, inkivääri ja chilit. Lisää myös lihapullat kiehuvaan liemeen. Kiehuta noin 5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Lisää liemeen lopuksi limetin mehu, kalakastike ja korianteri. Tarjoa "keittoa" jasmiiniriisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat