Lihansyöjiä hemmotellaan helpoilla resepteillä

Lihansyöjät-sarjan reseptit on nyt lisätty reseptihakuun. MTV3 MAXilla pyörivässä sarjassa lihansyöjiä hemmotellaan helpoilla resepteillä.

Ensimmäisessä jaksossa juontajat Sami Garam ja Janne Pekkala avasivat grillakauden tekemällä hirvipyöryköitä ja grillikylkeä. Katso helpot reseptit ja kokeile. Lisää ruokaohjeita voit hakea reseptihausta.

Grillikylki

2 kg possun kylkiriviä
savusuolaa

Mausta lihan pinnat suolalla ja anna maustua 1-2 tuntia. Grillaa useita kertoja käännellen ja voidellen bbq-kastikkeella.

Bbq-kastike

2 pl chiliketsuppia
4 dl coca colaa
1 dl soijakastiketta
½ dl siirappia
1 rkl savusuolaa
(öljyä)
(kermaa)

Sekoita ainekset keskenään ja ota erikseen lihan valelukastike. Lisää siihen loraus öljyä. Kiehauta kastike ja lisää halutessasi loraus kermaa siihen.

Maissilohkoperunat

1 kg isoja perunoita
4 dl keltaista maissijauhoa
grillimaustetta
mustapippuria
öljyä

Leikkaa perunat lohkoiksi ja mausta ne. Pyöräytä maissijauhoissa isossa kulhossa ja paista rapeiksi runsaassa, kuumassa öljyssä.

Sipulirenkaat

2 sipulia
2 dl maissijauhoa
suolaa
öljyä

Leikkaa sipulit paksuiksi renkaiksi ja mausta suolalla. Anna sen imeä nestettä itseensä ja pyöräytä maissijauhoissa. Paista rapeiksi öljyssä.

Hirvipyörykät

500 g hirven jauhelihaa
½ sipulia
3 valkosipulinkynttä
timjamia
savusuolaa

Sekoita pilkottu sipuli, valkosipuli ja timjami jauhelihan joukkoon ja mausta suolalla. Anna taikinan maustua hetki ennen paistamista ja pyöritä siitä tasakokoisia pyöryköitä. Grillaa kypsäksi parilatasolla ilman rasvaa. Marinoi pyörykät tomaattikastikkeessa niiden jäähdyttyä.

Tomaattimarinadi

1 prk tomaattimurskaa
nippu basilikaa
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2 rkl siirappia

Leikkaa basilika ja valkosipuli silpuksi. Lisää mausteet tomaattimurskaan ja aateloi se siirapilla ja oliiviöljyllä. Sekoita lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa valkosipulipatongin kanssa.

Valkosipulipatonki

1 patonki
3 valkosipulinkynttä
vettä
(suolaa)

Leikkaa patonki paloiksi ja paahda ne grillissä rapeiksi. Murskaa valkosipulia veteen ja sivele patonginpaloja valkosipulin makuisella vedellä.

Lue myös:

    Uusimmat