Lihan alkuperämaan ilmoitusvelvollisuus ei riipu ruoanvalmistuksen nopeudesta vaan raaka-aineista – myös McDonald's kertoo naudanlihapihvinsä alkuperän

Pikaruokaketjut rajautuvat usein lihan alkuperämaa-asetuksen ulkopuolelle, koska ne käyttävät usein puolivalmisteita. McDonald'sin kohdalla näin ei kuitenkaan ole viestinnästä.

– Ilmoitusvelvollisuus ei riipu ruoanvalmistuksen nopeudesta, vaan siitä millaisia raaka-aineita pika-ruokaravintola käyttää. Ilmoitusvelvollisuus koskee McDonald’s-ravintoloita, sillä hampurilaisissa käyttämämme naudanlihapihvi on 100-prosenttista jauhettua naudanlihaa, kertoo viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Te olette tähänkin asti ilmoittaneet lihan alkuperän. Miten asetus muuttaa tilannetta teidän osaltanne?

– Kyllä, olemme jo pitkään kertoneet nettisivuillamme ja ruokaesitteessämme, mistä ruokamme tulee. Nyt meillä on velvollisuus kertoa 100-prosenttisen naudanlihapihvimme alkuperämaa asiakkaillemme ravintoloissa ennen ostopäätöstä, jatkaa Ryhänen. 

Lihaa koskeva asetus astui voimaan toukokuun alussa. 


Oikaisu 3.5. klo 9.39: MaRa ei ole väittänyt, että pikaruokaketjut rajautuisivat kategorisesti lihan alkuperämaa-asetuksen ulkopuolelle. Ainoastaan monien pikaruokaketjujen käyttämät puolivalmisteet ja lihajalosteet, joissa ei ole kyse 100 prosenttisesta lihasta, rajautuvat asetuksen ulkopuolella.  

Lue myös:

    Uusimmat