Lihaksikas vai ruipelo? Tällainen mies on paras poikaystävä

Lihaksikas mies on monen naisen unelma, mutta ei kuitenkaan paras poikaystävä, väittää tuore tutkimus.

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten miehen ulkonäkö vaikuttaa hänen käytökseensä? Westerminen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet ovat nimittäin sitä huonompia poikaystäviä, mitä vahvempia he ovat.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että mitä lihaksikkaampi tutkimukseen osallistuja oli, sitä enemmän hänellä oli seksistisiä uskomuksia ja vihamielisyyttä naisia kohtaan. Tutkimuksessa tutkittiin 327 brittimiestä.

Miehet kompensoivat uhan tunnetta lihaksilla

Korrelaatio lihaksikkuuden ja seksististen uskomusten välillä on peräisin juurtuneista sukupuolirooleista. Miehillä, joilla on stereotyyppinen käsitys miehisyydestä ja lihaksikkaasta ruumiinrakenteesta, on tutkimuksen mukaan myös vääristynyt käsitys naisten ja miesten rooleista. Useat miehet pyrkivät kasvattamaan lihaksiaan, sillä uskovat sen kuuluvan ”tosimiehen” olemukseen.

Tutkijat väittävät, että alati tasa-arvoistuvassa yhteiskunnassamme miehet saattavat saattavat tuntea itsensä uhatuiksi, varsinkin jos työskentelevät päivittäin naisten ympäröiminä. Lihasten kasvattaminen saattaa kompensoida miehillä tämän uhkakuvan syntymistä.

Joten ennen kuin hylkäät seuraavan ruipelon miehen, joka lähestyy sinua, mieti uudelleen. Tiede nimittäin todistaa, että hän saattaa olla juuri se täydellinen poikaystävä sinulle. 

Lähde: Yourtango 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja