Lihaa 10 vai 94 prosenttia? Nakeissa on eroja – katso vertailu!

Makuja.fi vertaili eri valmistajien nakkien lihapitoisuuksia.

Suomalaiset ovat todellista makkarakansaa: joulukuussa nakkien myynti kasvaa keskimäärin 30 prosentilla, kun suomalaiset hamstraavat nakkeja ja perunasalaattia kotiinsa uudenvuoden rientoja varten. Sama ilmiö toistuu myös vappuna. Makkaraa rakastavalle kansalle onkin marketeissa tarjolla kymmenittäin erilaisia nakkivaihtoehtoja.

Vaikka kaikissa paketeissa puhutaankin nakeista, voi eri tuotteiden ravintosisältö poiketa suuresti toisistaan. Pelkästään nakkien lihapitoisuudet voivat vaihdella 10 prosentista 94 prosenttiin. Paljonko sinun suosikkinakissasi on lihaa? Makuja.fi vertaili ja listasi lihapitoisimmat ja vähälihaisimmat nakit:

Näissä nakeissa on vähiten lihaa

Joissakin nakeissa lihapitoisuus ei ole erityisen mairitteleva: Lihaa saattaa olla vain 10 prosenttia tai hieman yli. Mistä tällaiset nakit sitten koostuvat? Ainesosavertailu paljastaa, että nakkien täyteaineena käytetään useimmiten esimerkiksi vettä, perunajauhoja sekä lihaan verrattavia valmistusaineita, kuten kamaraa, silavaa ja nahkaa. Makuja on toki monia, ja joillekin vähän lihaa sisältävät nakit maistuvat paremmin kuin lihaisammat versiot.

Näissä nakeissa on alhaisin lihapitoisuus:

Atria Kevytsnack (10%)
Xtra Grillinakki (11%)
HK Popsi Iso Viitonen (13%)
Xtra Grillinakki (13%)
HK Popsi Kevyt 10 Nakki (15 %)
Rainbow Kevyt nakki 13 % (15 %)
Atria Grillinakki (15%)
Pirkka Kuoreton nakki (17 %)
Atria Kevyt Perhenakki (22%)
Portti Pikkunakki (30%)
Xtra Pikkunakki (32%)

Lihapitoisimmat nakit

Toisesta ääripäästä löytyykin sitten extralihaisia versioita. Näissä nakeissa on korkein lihapitoisuus

Atria Napostelunakki Chili (94 %)
Pajuniemi Välimeren prinssi Pajuniemi (94%)
Kunnon nakkimakkara Snellman (89%)
Kivikylän Vanhanajan nakki (87%)
Pajuniemi Pehtoorinakki (85%)
Pajuniemi Luomunakki (84%)
Vataja Nitriititön täyslihanakki (80%)
Wigren Olutnakki (80%)
Savupojat Hot Dog nakki (80%)

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat