F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin sopimusta sorvataan pitkällä F1-kisatauolla – "Nyt vain tarvitaan tarpeeksi aikaa"

Formula ykkösten kuusinkertainen maailmanmestari ja tätäkin kautta selkeästi johtava Lewis Hamilton ajaa sopimuksensa viimeistä kautta Mercedes-tallissa, mutta kovin moni ei usko, että brittitähti jättäisi tallin kauden päättyessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff valotti Hamiltonin sopimuskuvioita Toscanan GP:ssä kertoen, että "työ on kesken" eikä "tarkkaa päivämäärää" sopimuksen valmistumiselle ole asetettu.

Hamilton ja Wolff ovat korostaneet, etteivät halua sopimusneuvottelujen häiritsevän kilpakautta. Hamilton totesi viime kuussa, että uuteen sopimukseen pääsy ei ole "kovan työn takana".

–  Työ on kesken, enkä halua sitoutua tiettyyn tarkkaan päivämäärään. Tulemme toimeen erittäin hyvin keskenämme, mutta kun mennään yksityiskohtiin, niihin nyt vain tarvitaan tarpeeksi aikaa, Wolff selvitti Mugellossa perjantaina Autosportin mukaan.

Kauden aikanakin asiaa toki edistetään. Wolffin mukaan pöydän ääreen päästään, kun koronaviruksen muokkaamalla kaudella on pidempiä taukoja kisojen välillä.

–  Kun on peräkkäisiä kisoja, emme halua neuvottelujen sotkevan asioita. Pidempien taukojen aikana, kuten ensi viikolla on, etenemme kohti tyydyttävää lopputulosta (neuvotteluissa). Mutta en tiedä, milloin se (sopimus) tullaan julkistamaan.

Tämän viikonlopun Toscanan gp on yhdeksäs kisa 11 viikon aikana, mutta seuraavien neljän viikon aikana ajetaan vain kaksi kisaa: Sotshi 27. syyskuuta ja Nürburgring 11. lokakuuta.

Wolff vakuuttaa, että Mercedes haluaa Hamiltonin nimen sopimuspaperiin ennen tämän kauden päättymistä. Talli haluaa hänen mukaansa "varmuuden siitä kuinka ajamme ensi vuonna". Hamilton on edustanut Mercedestä vuodesta 2013 lähtien ja voittanut tallille viisi mestaruutta sekä jo kuusi peräkkäistä valmistajien MM-titteliä.

Hamiltonin, 35, uran seitsemäs mestaruus nostaisi hänet saksalaislegenda Michael Schumacherin rinnalle eniten maailmanmestaruuksia voittaneena kuljettajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja