Lewis Hamiltonin kantaa ottava t-paita kiellettiin – FIA selvensi F1-kuskien protestisääntöä

Kansainvälinen autoliitto FIA on kertonut F1-kuskeilla uudesta säännöstä, joka antaa kuljettajille mahdollisuuden ottaa kantaa ennen ja jälkeen kisojen, mutta sääntö rajoittaa kannanotot vain ennalta sovittuihin eleisiin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

C Moren suoratoistopalvelu vapaasti katseltavissa 25.-27.9.

Kuusinkertaisella mestarilla Lewis Hamiltonilla oli edellisessä kisassaan yllään t-paita, jossa hän vaati kentuckylaisen Breonna Taylorin kuolemasta vastuussa olevia poliiseja pidätettäväksi.

FIA aloitti paidasta tutkinnan ja valmisteli sääntöpäivityksen Venäjän F1-kisaan mennessä. Jatkossa kuskeja velvoitetaan pitämään ennen kisaa soitettavan kansallislaulun aikana yllään ”Loppu rasismille” -paitoja. Hamilton on poikennut linjasta pitäessään Black Lives Matter -liikkeen paitaa.

Kuskit voivat kuitenkin yhä valita myös oman kampanjalauseensa, mutta tämän tulee tapahtua samassa linjassa FIA:n arvojen kanssa.

Myös rasisminvastaisesta polvistumisesta on riittänyt keskustelua kauden aikana. Nyt FIA listaa mahdollisiksi eleiksi polvistumisen lisäksi myös seisomisen kädet puuskassa tai pää alas painettuna.

Kisan jälkeen kärkikolmikon on pidettävä ajohaalarit yllään ja vetoketju ylös vedettynä aina muodollisen palkintoseremonian loppuun asti. Tv-haastatteluissa kaikkien kuskien on käytettävä tiimiensä asuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja