F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton: "Valtteri on ollut koko viikonlopun ajan nopeampi kuin minä"

4:08
Videolla Toscanan GP:n kärkikolmikon kommentit.

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton nappasi uransa 95. paalupaikan, kun hän oli ykkönen Toscanan GP:n aika-ajoissa Italian Mugellon radalla. Hamilton päihitti paalutaistossa tallikaverinsa Valtteri Bottaksen 59 tuhannesosan erolla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonilla kävi myös pieni tuuri paalutaistossa, sillä Bottas ei voinut enää parantaa aikaansa viimeisellä vedollaan. Bottaksen edessä Renaultin Esteban Ocon pyörähti ja toi radalle keltaiset liput. Tämän myötä Bottaksen kierros meni pilalle.

Hamiltonin mukaan koko viikonloppu on ollut vaikea – Mugellon radan raadollisuuden myötä.

– Tämä on ihan uskomaton näyttämö ja hyvin haastava. Mutkissa 6, 7, 8 ja 9 mennään 275-285 kilometriä tunnissa ja ne G-voimat, jotka iskeytyvät päin, ovat aivan mielettömiä. 

– Valtteri on ollut koko viikonlopun ajan nopeampi kuin minä, joten olen yrittänyt tehdä kovasti töitä taustalla. Olen käynyt läpi ajolinjojani ja säätöjäni. Loppujen lopuksi sain sellaisen kierroksen kasaan, minkä tarvitsinkin kolmannessa osiossa, Hamilton kävi läpi.

Hamilton viittasi Bottaksen etulyöntiasemalla siihen, miten suomalainen oli kellottanut parhaat kierrosajat kaikissa harjoituksissa. Bottas oli britin edellä myös aika-ajon ensimmäisessä osiossa.

Hamilton kiittelikin Bottasta tämän panoksesta.

– Hän on antanut minulle kovasti painetta, joten olen iloinen, että pystyin parantamaan. Odotan innolla kisaa, Hamilton mietti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja