Valtteri Bottas murjaisi Mugellon aika-ajon pannukakusta – "En saanut mahdollisuutta"

Mercedeksen Valtteri Bottas koki karvaan takaiskun Toscanan GP:n aika-ajoissa Mugellon radalla. Bottas ei pystynyt parantamaan aikaansa kolmannen osion loppuhetkillä – keltaisten lippujen takia. Sekös miestä harmitti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli ollut nopein viikonlopun kaikissa harjoitussessioissa. Aika-ajon kolmannen osion alussa brittikuski Lewis Hamilton kiristi 59 tuhannesosan erolla edelle. 

Bottas lähti toiseen vetoon letkan hänniltä. Se kostautui.

Renaultin ranskalaiskuljettaja Esteban Ocon tunaroi itsensä pihalle, minkä myötä radan keskiosissa heilutettiin keltaisia lippuja.

Tämän myötä Bottas joutui nostamaan jalkansa kaasulta, eikä hän pystynyt vetämään nopeaa kierrostaan loppuun.

– Olisin pystynyt parantamaan selvästi aiemmasta. Ensimmäinen vetoni oli ihan ok, mutta ei täydellinen. Odotin vain sitä, että saisin kaiken natsaamaan. En vain saanut siihen mahdollisuutta, Bottas murjaisi.

– Pettymys, koska olen ollut hyvässä vauhdissa koko viikonlopun ajan, suomalainen jatkoi.

Bottas joutuu taas kerran kyttäämään Hamiltonin ohitusta kisan alkuhetkillä.

– Kun tulimme tänne, ajattelimme, että ohittaminen olisi lähes mahdotonta. Näimme kuitenkin harjoituksissa, että rata on varsin leveä, ja mutkissa voi ottaa hyvin erilaisia ajolinjoja. Joten ehkä. Toivon ainakin sitä, että pääsen taistelemaan voitosta.

– Ensimmäiseen mutkaan on pitkä matka ja toivon, että vastatuuli puhaltaisi myös sunnuntaina. Koska se auttaisi lähdössä, kun yrittää nousta takaa ohi, Bottas ennakoi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat