Lewis Hamilton Niki Laudan soitosta: "Olin shokissa"

Mercedeksen tallipomo Niki Lauda on toipumassa vakavasta keuhkosairaudestaan. Lewis Hamilton on vakuuttunut, että Lauda tekisi paluun varikolle ensi vuonna.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Kesällä Lauda sairastui hengenvaarallisesti. Hän joutui sairaalan, missä hänelle tehtiin keuhkojensiirto-operaatio, josta toipuminen vie pitkään.

Lauda ei kuitenkaan ole luovuttamassa, vaan haluaa jatkaa työtään Formula ykkösissä.

– Hän soitti minulle pari päivää sitten ja olin shokissa kuultuani hänen äänensä. Sanoin, että ”kuulostat nuoremmalta kuin koskaan”, Hamilton kertoo itävaltalaisen O3-radion haastattelussa.

Hamiltonin mukaan Lauda ilmoitti puhelimessa tehneensä selväksi, että aikoo palata töihin. Tehohoidosta Lauda pääsee pian ja Hamilton aikookin vierailla Laudan luona Wienissä ennen kauden päätöstä.

Laudan kerrotaan seuranneen F1-tapahtumia tarkasti teho-osastoltakin. Hän on halunnut olla selvillä Mercedeksen tilanteesta ja johtamisesta, vaikka lääkärit ovat kehottaneet häntä ottamaan rauhallisesti.

Lauda on ollut hengenvaarassa aiemminkin. Nürburgringin F1-kilpailussa 1976 hän loukkaantui vakavasti hänen autonsa sytyttyä rajussa onnettomuudessa tuleen. Pahoista palovammoistaan huolimatta Lauda palasi F1-kisoissa tositoimiin vielä samalla kaudella ja voitti vuotta myöhemmin maailmanmestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat