Lewis Hamilton kiistää tehneensä "virheen" Bakussa – erikoinen tapaus sai Mercedeksen reagoimaan

4:59
Lewis Hamiltonille Bakussa sattunut kisavoiton menetys ei ollut hänen eikä tallipomo Toto Wolffin mukaan virhe. Näin se kuitenkin tapahtui.

Azerbaidzhanin F1-kisassa ison määrän pisteitä ulosajonsa seurauksena menettänyt Lewis Hamilton on yhtä mieltä Mercedeksen tallipomonsa Toto Wolffin kanssa siitä, ettei Bakun katuradalla tapahtunut kömmähdys ollut häneltä virhe.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Unkarin GP 30.7-1.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55
Su: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton oli nousta kärkipaikalle Bakun kisan lopussa uusintalähdön yhteydessä, kun hän kiilasi johdossa olleen Red Bull -kuski Sergio Perezin edelle. Pian hän kuitenkin löi jarrunsa lukkoon ja ajautui ulos radalta.

Lausunto herätti paljon huomiota, sillä Wolff oli juuri edellisessä kisassa vihjannut Valtteri Bottaksen virheestä, joka hänen mukaansa johti Monacon GP:n varikkopysähdyksen pieleen menemiseen.

Ennen Ranskan kisaviikonloppua kävi ilmi, ettei myöskään Hamilton pidä itseään syyllisenä ison pistepotin menetykseen.

– En edes laske sitä virheeksi, Hamilton tokaisi omassa lehdistötilaisuudessaan.

– Et voi aina olla täydellinen. Virhe on sellainen, että ajat ulos radalta, kun hukkaat jarrutuspaikan tai ajat seinään, hän selvitti.

Tästä huolimatta hän pyyteli tuoreelta tapahtunutta anteeksi tallilta. Hamilton tekee nyt asiasta koko tallin epäonnistumisen ja ottaa vertailukohdan tennissanastosta.

– Se oli kuitenkin ”helppo virhe” (englanniksi unforced error), joka oli vain odottamassa meitä, ja joka vain tapahtuu milloin tahansa. Se valitettavasti puri meitä aika kovaa, mutta me olemme oppineet siitä kokemuksesta ja menemme eteenpäin, Hamilton kommentoi.

Nappulaa ei kuitenkaan ole Hamiltonin mukaan siirretty mihinkään, mutta sitä on suojattu paremmin napin ympärille tehdyllä reunuksella.

– Rattia ei tietenkään ole kovin helppo vaihtaa tai siirrellä nappeja, koska kaikki on tarkkaan suunniteltu. Etsimme siis pidemmän aikavälin ratkaisua tulevaisuudessa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja