"Lewis Hamilton ei tee virheitä" – Toto Wolff kieltäytyi täysin mestarikuskinsa syyttämisestä

Lewis Hamiltonia ei voi syyttää Azerbaidzhanin GP:n voiton pilaamisesta, koska hän ei tee virheitä, linjaa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Hamiltonilla oli tilaisuus napata Bakun katuradalla kisavoitto, kun hän nousi Red Bullin Sergio Perezin edelle kisan lopun uusintalähdössä.

Tässä kohtaa kaikki meni kuitenkin pieleen Hamiltonin osuttua kädellään ratin nappulaan, josta muutetaan jarrubalanssia turva-auton ajaksi. Hamilton lukitsi tämän jälkeen jarrunsa ja paineli ykkösmutkan suoraksi.

Mercedes jäi tämän seurauksena pisteittä ensimmäistä kertaa sitten Itävallan GP:n 2018, kun myös Valtteri Bottas jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Hamiltonin vikapainalluksen yhteys ulosajoon oli ilmeinen, mutta tallipomo Toto Wolffin mukaan mestarikuskia ei voi syyttää tapahtuneesta.

– Ei sitä voi sanoa virheeksi. Se johtui siitä, että Sergio tuli kohti, hän painoi nappia, ja jarrubalanssi muuttui, Wolff muotoili Sky Sportsin haastattelussa.

– Hän ei vain tee mitään virheitä. Se täytyy muistaa. En toivoisi kenenkään muun ajavan autoa, tallipomo kommentoi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Wolff ei tapahtumien kulun perusteella myöskään pidä Hamiltonin hyökkäystä liiallisena yrittämisenä. Britti olisi voinut tyytyä puolustamaan kakkossijaansa, jolla hän olisi ohittanut keskeyttäneen Verstappenin MM-pisteissä kirkkaalla erolla.

– Ei, minusta hänellä oli paikka siihen, Wolff sanoi ohitusyrityksestä.

– Minusta se liike oli täysin ok tehdä sisäpuolelta. Minun mielestäni se näytti täydelliseltä alulta täydelliselle ohitukselle.

Lue myös:

    Uusimmat