Mainos

Lewinsky ei muuttanut todistustaan

Valkoisen talon entinen harjoittelija Monica Lewinsky ei muuttanut aiempia lausuntojaan suhteestaan presidentti Bill Clintoniin, kun edustajainhuoneen syyttäjät kuulustelivat häntä viime maanantaina. Tämä kävi ilmi, kun videoidusta kuulustelusta tehty pöytäkirja julkaistiin Washingtonissa tänään.

Lewinsky vakuutti tekstin mukaan kuulustelijoilleen, että hänen aiemmin suurvalamiehistölle antamansa lausunto on totta: Presidentti ei koskaan kehottanut häntä antamaa väärää todistusta. Lewinsky sanoi, että hänen tunteensa presidenttiä kohtaan ovat "sekavat". Hän sanoi - kysymykseen vastaten - ihailevansa presidenttiä.

Videonauha Monica Lewinskyn kuulustelusta esitetään senaatin istunnossa huomenna. Tämän jälkeen edustajainhuoneen syyttäjät ja Valkoisen talon asianajajat esittivät loppulausuntonsa maanantaina. Niiden jälkeen senaatti ryhtyy harkitsemaan presidenttiä vastaan esitettyä kahta syytettä, jotka koskevat väärää valaa ja oikeuden estämistä.

Eilen senaatti päätti äänin 70-30, ettei Monica Lewinskyä kutsuta henkilökohtaisesti todistamaan valtakunnanoikeutena toimivaan senaattiin.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.