Mainos

Levin hissikiista jatkuu – Pro ulos yhtiön hallituksesta

Levi Ski Resort vaihtoi tänään hallituksensa lähes kokonaan. Kaikki uuden hallituksen jäsenet ovat Kittilän kunnan edustajia.

Hissiyhtiön osake-enemmistön omistaa Kittilän kunta. Yli neljäkymmentä prosenttia yhtiöstä omistaa kuitenkin Levin Matkailukeskus Oy, jonka enemmistöomistaja puolestaan on Ammattiliitto Pro. Pron ääntä hissiyhtiön hallituksessa on aikaisemmin käyttänyt kaksi henkilöä.

Uudessa hallituksessa jäseniä on viisi, aikaisemmin heitä oli kuusi.

Hallituksen vaihdon taustalla on kiista Levin hissiyhtiön entisestä toimitusjohtajasta Jouni Palosaaresta tehdystä tutkintapyynnöstä. Hissiyhtiö antoi toimitusjohtajalle potkut viime vuoden lopulla ja teki tutkintapyynnön liittyen hissihankintaan. Poliisi tutkii Palosaaren toimia joko törkeänä petoksen yrityksenä tai luottamusaseman väärinkäytöksenä. Palosaari on kiistänyt epäilyt.

Kittilässä hermostuttiin kun myös kunnanjohtaja oli joulukuun alussa tekemässä tutkintapyyntöä Levin Matkailukeskuksen kanssa. Kunnanhallitus perui tutkintapyynnön kunnan osalta ja halusi hissiyhtiön hallitukseen uudet jäsenet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.