Leverkusenin mestarivalmentaja pudotti ison uutisen Lukas Hradeckysta ennen finaalia

Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso paljasti lauantaina pelattavan finaalin kokoonpanosta suomalaisittain kutkuttavan seikan. Lukas Hradecky torjuu maalilla, kun Leverkusen jahtaa tuplaa eli Saksan cupin voittoa Bundesliigan mestaruutensa seuraksi.

Viime keskiviikkona pelatussa Eurooppa-liigan finaalissa Dublinissa kapteeni Lukas Hradecky sai katsella sivusta, kuinka Gian Piero Gasperinin luotsaama Atalanta kuohitsi Leverkusenin ensimmäistä kertaa koko kaudella. Italialaisjoukkue nappasi europokaalin tyylipuhtaalla 3–0-voitolla ja katkaisi samalla saksalaisten 51 ottelun tappiottoman putken.

Leverkusenin maalilla Eurooppa-liigassa torjui tshekkivahti Matej Kovar, joka on huhkinut tällä kaudella cupmuotoiset kilpailut, kun Hradecky on puolestaan keskittynyt pääasiassa Bundesliigaan.

Leverkusenin tykkikausi huipentuu tänään lauantaina pelattavaan Saksan cupin finaaliin, jossa vastaan asettuu toisen sarjatason Kaiserslautern. 

– Lukas pelaa huomenna, Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso paljasti perjantai-iltana Kickerin mukaan.

– Olen jo puhunut maalivahtiemme ja maalivahtivalmentajamme David Thielin kanssa.

Alonson mukaan Kovarin suoritus tappiollisessa eurofinaalissa ei vaikuttanut päätökseen.

– Meillä oli kaksi finaalia, ja haluan molempien pääsevän pelaamaan. He olivat valmiita ja molemmat ovat pelanneet todella hyvin tällä kaudella. Joten kumpikin ansaitsi tämän mahdollisuuden, Alonso perusteli.

Hradecky kertoi itse odottaneensa Kovarin pelaavan kummatkin cupfinaalit.

– Sain tiedon muutama päivä sitten. Olin positiivisesti yllättynyt. Valmentaja jo sanoi sen: myös Matej on pelannut loistavan kauden. Olen onnellinen, että minulla on hänenlaisensa kollega.

Hradeckylle Saksan cupin finaali Berliinissä on jo hänen uransa neljäs. Vuonna 2018 turkulainen juhli cupmestaruutta, kun Eintracht Frankfurt kaatoi Bayernin lukemin 3–1.

Kaiserslautern ja Leverkusen kohtaavat Saksan cupin finaalissa Berliinissä tänään kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat