Mainos

Lesken koskettava tarina: Yli 50-vuotinen avioliitto päättyi valelääkärin väärään hoitoon

Leskeksi jäänyt iäkäs helsinkiläisnainen syyttää poliisikuulusteluissa valelääkäriä väärästä hoidosta, jonka takia hänen miehensä menehtyi vuonna 2011. Syytteen mukaan Esa Laiho tappoi miehen.

Yli viisikymmenvuotinen avioliitto päättyi traagisesti aviomiehen kuolemaan huhtikuussa 2011. Vuonna 1923 syntynyt mies oli lesken mukaan sairastellut jo jonkin aikaa, mutta sairauksista huolimatta pariskunta asui yhdessä kotonaan ja vaimo huolehti miehestään.

Mies meni maaliskuussa 2011 intervallihoitoon helsinkiläiseen hoitokotiin viikon ajaksi, jotta vaimo sai hoitaa omia asioitaan ja levätä. Kotiin palattuaan mies oli mennyt nukkumaan ja herännyt käydäkseen vessassa iltakymmenen jälkeen.

– Kun hän sitten käveli vessaan, kompastui hän mattoon ja kaatui. Kaatuessaan hän löi päänsä lujaa vessan kiviseen lattiaan, niin että pää kimposi lattiasta ylöspäin arviolta 20 senttimetriä, leski kuvailee tapahtunutta poliisikuulustelussa.

Miehen päähän tuli verta vuotava haava.

– Muistan huutaneeni ääneen ja tunteneeni voimattomuuden tuntemuksen tapahtuneen jälkeen.

Mies vietiin hoitoon Marian sairaalaan, josta hänet kotiutettiin muutaman päivän päästä. Mies oli lesken mukaan kotiuttamisen jälkeen väsynyt, muttei valittanut.

– Hän oli ollut rintamalla muun muassa Siiranmäessä ja ne kokemukset olivat asettaneet riman melko korkealle valittaa asioita, leski kertoi.

Valelääkärin hoidettavaksi

Pariskuntaa avustanut kotisairaanhoito oli miehen kaatumisen jälkeen sitä mieltä, että mies tulisi järjestää hoitoon kodin ulkopuolelle. Näin tehtiinkin ja miehelle saatiin hoitopaikka Myllypuron vanhustenkeskukseen, jossa valelääkäriksi paljastunut Esa Laiho työskenteli.

Vaimo kävi vierailemassa usein miehensä luona ja oli huolissaan tämän INR-arvoista, joita oli ohjeistettu seuraamaan sairaalasta kaatumisen jälkeen päästettäessä. Mies sai hoidossa MRS-tartunnan ja hänet siirrettiin toiselle osastolle.

Siirtoa seuraavan päivänä miehen tilaan tuli lesken mukaan dramaattinen muutos ja naista odotti osastovierailulla järkyttävä yllätys.

– Kun menin häntä osastolle tapaamaan vierastunnille kello 13, havaitsin, että (miehen nimi) nenässä ja suussa oli runsaasti kuivunutta verta. Myös hänen vaatteensa olivat kuivuneen veren tahrimat.

Leski kertoi ymmärtäneensä heti, että verenvuoto liittyi miehen INR-arvoihin.

– Olin ehtinyt olla noin tunnin verran kotona, kun puhelin soi ja Myllypurosta soitettiin, että verenvuoto on alkanut uudestaan ja (miehen nimi) siirretään Marian sairaalaan.

Sairaalassa miestä tutkinut lääkäri tuli kertomaan naiselle tämän aviomiehen tilasta. Lääkärin mukaan kaikki oli pielessä ja miehen INR-arvot olivat niin korkeat, että tilanteelle ei pystytty tekemään enää mitään. Mies kuoli myöhemmin yöllä.

Jälkeenpäin kävi ilmi, että väärennetyllä todistuksella lääkärinä toiminut Laiho oli määrännyt miehelle Marevan-lääkityksen, vaikka veren hyytymistekijöitä kuvaava INR-arvo oli syytteen mukaan selvästi puhunut kyseisen lääkkeen määräämistä vastaan.

Leski syyttää Laihoa siitä, että hänen miehensä ei saanut tarvitsemaansa oikean lääkärin hoitoa jo Myllypuron sairaalassa.

– Pidän Esa Laihon toimintaa törkeänä, hän on toiminut paikoissa, joissa päätetään ihmisten elämästä ilman lääkärin koulutusta. Tämä on aivan käsittämätöntä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.