Leo Stillman avoimena tulevasta isyydestä esikoisen syntymän lähestyessä: "Mielestäni on ihanaa, että tuossa on hoitopöytä missä on vaipat jo valmiina"

Uutta musiikkia julkaissut Leo Stillman odottaa uutta elämänvaihetta ja isyyttä jännityksellä.

Muusikko LEO eli oikelta nimeltään Leo Stillman elää jännittäviä aikoja sekä töidensä että yksityiselämänsä puolesta. Stillman julkaisi huhtikuussa toisen studioalbuminsa Mä rakastan sua, joka on Stillmanin elämän kolmeen viimeisimpään vuoteen keskittyvä päiväkirjamainen teos.

Stillman kertoo miehen ensimmäisen levyn Leon olleen selkeä erolevy, jolla käsiteltiin kipeitä tuntoja uuden elämäntilanteen kynnyksellä. Toinen levy on niin ikään Stillmanin mukaan hyvin elämänmakuinen, mutta positiivisemmalla tavalla.

– Tarina levyllä alkaa siitä eron jälkeisestä ajasta ja sitten se loppuu siihen, kun eronneesta, surullisesta rentusta on tulossa isä. Vaikka siellä ei ole mitään faijabiisejä vielä. Ne pitää kyllä duunaa myös, Stillman kertoo hymyillen.

Stillmanin puoliso Maryam Razavi odottaa pariskunnan esikoista, jonka laskettu aika on toukokuussa. Muusikon elämä on muutaman vuoden aikana kulkenut suuren kaaren, jonka vahvimpana vaikuttimena on jälleen toiminut rakkaus. Stillman kertoo olevansa uudesta musiikistaan jälleen hyvin innoissaan.

– Mun mielestä on kivaa saada kuulla, mitä ihmiset niistä kappaleista ajattelee, kyllä olen aina ihan innoissani, kun julkaisee uutta musiikkia, että jees, mä pääsen näyttämään taas, mitä mä olen tehnyt. Jollain tapaa sellainen lapsenomainen innostus.

Valloillaan oleva koronatilanne ei ole vaikuttanut merkittävästi Stillmanin töihin, sillä hän oli muutenkin pyhittämässä seuraavat kuukaudet elämälle uuden perheenjäsenen kanssa. Stillmanilta peruuntui koronakriisin takia ainoastaan hänen levyjulkkarikeikkansa, jonka oli tarkoitus olla Tavastialla Helsingissä keskiviikkona 29. huhtikuuta. Keikka siirtyi kuitenkin syksyyn ja nyt kalenteri ammottaa tyhjyyttään, jotta Stillman voi keskittyä tulevaan isyyteen.

Kaikki on valmiina pientä tulokasta varten

Stillman ja Razavi tapasivat toisensa muutama vuosi sitten Emma Gaalassa. Stillmanin mukaan rakkaus Razaviin on tuntunut alusta lähtien juuri oikealta.

– Vaikka en mä miettinyt heti kun me tavattiin, että tästä tulee se, että mennään naimisiin ja tulee lapsi. Mutta ne asiat sitten muuttuvat siinä matkan varrella, kaikki nämä.

Pariskunta odottaa lapsensa syntymää ja tulevaa vauva-arkea. Hankinnat on jo tehty aikapäiviä sitten ja vauvaa varten hommatut tavarat odottavat käyttäjäänsä ja pientä asukasta.

– Mun oli pakko saada hoitopöytä, vaikka jotkut sanovat, ettei sitä tarvitse. Mutta mun mielestä on ihanaa, että tuossa on hoitopöytä missä on vaipat jo valmiina, vähän pinkkiä pyyhettä ja muuta, Stillman kertoo.

– Hommattiin melkein heti myös vauvan kehto, se on ollut koko ajan makkarissa muistuttamassa siitä. Ihan kuin ei muuten muistaisi, muusikko nauraa.

Odotusaika on sujunut hyvin kaikin puolin. Stillman pohtii kuitenkin olevansa tällä hetkellä suuren identiteettimuutoksen korvilla, ollessaan isyyden kynnyksellä.

Stillman on pohtinut laajasti sitä, mitä isyys todella tarkoittaa. Hän on peilaillut asiaa muun muassa omaan isäänsä tai kokemuksiin ystäviensä isistä. Ei ole olemassa tiettyä kaavaa sille, millainen isä pitää olla, mutta on tiettyjä asioita, joihin Stillman haluaa isänä pyrkiä tulevaisuudessa.

– Aikahan sen näyttää, ei koskaan voi tietää, mitä elämä tuo tullessaan, mutta tottakai haluaa pyrkiä siihen. Ja tottakai se tyyppikin vaikuttaa siihen.

Isyydessä Stillman odottaa erityisesti sitä, että hän saa elämäänsä uuden läheisen. Pienen ihmisen, josta tulee hänen elämänsä tärkein henkilö. Hän kertoo odottavansa tulevia virstanpylväitä lapsensa elämässä: ensimmäistä tarhapäivää, kouluun viemistä ja kaikkea muuta. Sekä erityisesti sitä, että hän pääsee tutustumaan uuteen persoonaan.

Nimikin on jo valmiina, ollut pitkään. Stillmanin mukaan hänelle ja Razaville oli jo kauan ennen raskauden alkamista selvää, mikä heidän lapsensa nimeksi tulee, oli vauva sitten tyttö tai poika.

Koronatilanne vaikuttaa myös tulevaan synnytykseen. Tämänhetkisten tietojen mukaan Stillman saa mennä mukaan synnytykseen, kunhan hän välttää kontaktia hoitohenkilökunnan kanssa. Synnytyksen jälkeen hänen on kuitenkin lähdettävä pois, eikä hän saa jäädä sairaalaan.

– Toivon, että näitäkin vähän hellitettäisiin tässä vielä, että pääsisin olemaan koko prosessissa mukana. Tottakai siinä haluaa olla mukana, mutta nyt kuitenkin mennään sen mukaan, mitä tulee. Tämä ei ole mielestäni oikea aika alkaa nousta barrikadeille. Kerkeämme kyllä hengaamaan.

Vinkkejä tulevaan on saatu myös läheisiltä. Stillman on veljensä Tuure Kilpeläisen ja tämän puolison Manuela Boscon lapsen kummi, ja pari on ollut aktiivisesti tukena esikoisen odotuksessa, kuin myös monet Stillmanin ystävät. Kun Stillman ja Razavi saivat tietää odottavansa esikoistaan, esitti muusikon ystävä eräänä päivänä studiosessiolla miehelle oman neuvonsa tulevalle isälle.

– Hän sanoi, että ”älä tee mitään, kyllä nainen pistää sut tekemään, kun on sen aika”. Että pysy vaan poissa tieltä, Stillman vitsailee.           

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja