Lentoemäntänä 46 kesää – näin purseri kertoo työstään

38 vuotta sinivalkoisin siivin 16:58

38 vuotta Finnarilla lentoemäntänä työskennellyt purseri Tuula Virta on ylpeä kesätyöstä alkaneesta urastaan. Hän toivoo, että halpalentoyhtiöiden luomassa paineessakin Finnair pysyisi tasossaan.

Purseri Tuula Virralla on kasassa yli 30 000 lentotuntia ja hän on ollut lentoemännän ammatissa 46 kesää. Kesällä 1969 kesätyöntekijän paikasta alkaneen uransa aikana hän on palvellut miljoonia ihmisiä, muun muassa kaikkia tuon ajan Suomen presidenttejä.

Virta kertoo lentoliikennealan muuttuneen hektisemmäksi ja lentämisen arkipäiväistymisen myötä glamourin varisseen pois. Hän toivoo, että halpalentoyhtiöiden paineessakin Finnair pystyisi pitämään tasonsa korkeana. Virta on aina ollut ylpeä yhtiöstään. Median myllytys Finnairia kohtaan on tuntunut hänestä pahalta.

– Samalla lailla kuin jos omasta perheestä puhutaan pahaa, niin jos omasta yhtiöstä, työpaikasta puhutaan, niin ei se mukavalta tunnu, Virta pohtii Studio55.fi-lähetyksessä.

Virta sanoo, että työntekijät ovat lentokoneessa matkustajia varten ja tiimityöskentely on tärkeää. Virta ajattelee, että matkustajat ovat hänen vieraitaan, joiden viihtyvyys on ensisijaista. Hänen mukaansa iloisuutta ja hyväntuulisuutta ei voi teeskennellä, ilman että se käy raskaaksi. On oltava aito.

– Siellä lentokoneessa aurinko paistaa aina. Siellä on aivan mieletön fiilis. Ohjaamon ja cabinin työskentely on aivan saumaton.

Virta lentää eläkelentonsa marraskuun 22. päivä.

– En usko, että näin pitkiä uria lentoliikenteessä tullaan tekemäänkään. Lentoliikenne on muuttunut niin paljon luonteeltaan. Se on sellainen, että tullaan käväisemään.

Halusiko Tuula Virta aina lentoemännäksi? Mikä on Heinäsirkka? Millaisia terveisiä Virta lähettää työtovereilleen? Katso haastattelu!

Lue myös:

    Uusimmat