Lena Meriläinen: En osaa olla liikkumatta

Näyttelijä Lena Meriläinen on liikkunut koko ikänsä. Hän aloitti baletin tanssimisen jo kolmevuotiaana, ja sen jälkeen hänen elämässään on ollut vain yksi muutaman kuukauden mittainen tauko liikunnasta. Silloinkin, kun hän odotti tytärtään Veeraa, hän liikkui ahkerasti. Viimeiset treenit olivat kaksi päivää ennen synnytystä.

− Liikun, koska se on kivaa, ja se pitää kropan kunnossa. Oikeastaan olen kasvanut siihen enkä edes osaa olla liikkumatta. Sitä paitsi saanpahan syödä enemmän, Lena Meriläinen sanoo.

Meriläinen liikkuu viisi kertaa viikossa. Tämän hetken lempilaji on pilates, jota näyttelijä on harrastanut nelisen vuotta. Hän on jopa kouluttautunut pilates-ohjaajaksi, vaikkakaan yhtään tuntia hän ei ole vetänyt, ainakaan vielä.

− Hurahdin lajiin niin, että halusin tietää siitä mahdollisimman paljon. Ja onhan se kiva, että on jotain muuta, jos vaikka näyttelijäntyöt joskus loppuvat.

Muita mieleisiä lajeja ovat erilaiset jumppatunnit ja kuntosaliharjoittelu. Heti haastattelun jälkeen Meriläinen aikoo kiiruhtaa Balletone-tunnille, joka on helppo ja pehmeä versio baletista.

Liikkumista ilman nipotusta

Meriläistä houkuteltiin joskus harjoittelemaan maratonia varten, mutta lääkäri kielsi suunnitelmat.

− Minulla on ongelmia akillesjänteiden kanssa ja lääkäri sanoi, että en kävele vanhana, jos nyt juoksen maratonin, Meriläinen kertoo.

Niinpä hän juoksee vain lyhyitä matkoja. Tosin hän ei edes oikeastaan pidä juoksemisesta, vaikka haluaisikin.

− Juoksuni on sellaista könköttämistä, josta tulee jalat kipeäksi.

Meriläinen toivoo, että pääsisi pian kokeilemaan hot joogaa. Se on joogamuoto, jota harjoitellaan lähes neljäänkymmeneen asteeseen lämmitetyssä salissa.

− Tässä iässä pitää vähän pehmentää. Kroppa ei enää kestä mitä tahansa.

Vuosia sitten Meriläinen treenasi itsensä ylikuntoon ja joutui pitämään muutaman kuukauden liikuntatauon. Enää näin ei pääse käymään, sillä hän ei ota treeneistä stressiä.

− En koskaan treenaa kipeänä enkä krapulapäissäni. Olen oppinut läksyni, himoliikkuja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja