Leivästä retkievääksi ja levitteitä leivälle 1.4.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Patikoitsijan välipala


2 paksua viipaletta makeaa ruokaleipää ('kavring')
kevytlevitettä
jääsalaattia
täyte:
50g savukalaa ( savusiikaa, savusilakkaa tai savustettua lohta)
1 rkl creme fraicea
silputtua tilliä ja ruohosipulia
sitruunapippuria
Voitele leivät kevytlevitteellä. Laita leiville jääsalaattia. Sekoita pienessä kulhossa savukala, creme fraice, tilli, ruohosipuli ja sitruunapippuri. Laita toiselle leivälle levitettä. Aseta leivät vastakkain ja leikkaa keskeltä kolmioleiviksi.

Ananaslevite


150g maustamatonta tuorejuustoa esim. Philadelphia
1 dl ananasmurskaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeriaPehmennä tuorejuusto notkeaksi lusikalla kulhossa. Lisää sekaan valutettu ananasmurska ja sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Säilytä levite jääkaapissa kannellisessa astiassa. Levite sopii hyvin vaalealle, tuoreelle leivälle levitteeksi.

Kurkkusalaattilevite


2dl maustamatonta jogurttia
1,5 dl sinappista kurkkusalaattia
1 rkl chilikastikettaValuta jogurtti esim. kahvisuodattimessa, jotta saat ylimääräisen kosteuden pois. Lisää kurkkusalaatti ja chilikastike sekaan ja sivele levitettä tuoreelle leivälle.

Mummin silli


3/4 dl kylmää vettä
6 rkl hienoa sokeria
1/2 dl etikkaa
valkopippuria
2 sipulia
nippu tilliä
2 rasvasilliä
Perkaa ja huuhdo sillit. Leikkaa sillifileet siivuiksi. Sekoita liemen vesi, sokeri ja pippuri. Lisää etikka. Laita sillit, renkaiksi leikattu sipulit ja tillit kerroksittain liemeen puhtaaseen kannelliseen astiaan. Anna maustua yön yli. Laita ruisleivälle silliä ja tomaattiviipaleita.

Lue myös:

    Uusimmat