Leikkauksesta toipuva Klamydian Vesku: Keikoille vaikka pää kainalossa

Klamydian laulajan Vesku Jokisen polvileikkaus ei ole estänyt miestä keikkailemasta, vaikka tilanne on aiheuttanut haasteita lavalla.

25-vuotista uraa juhlistava Klamydia julkaisee perjantaina uusia biisejä sisältävä tupla-albumin XXV. Syyskuun lopulla starttaakin bändin juhlakiertue, jolla ei hikeä säästellä.

– Meidän setti vaatii kovaa fysiikkaa. Sitä voi kuvailla siten, että koitapa itse hyppiä puolitoista tuntia putkeen ja vielä huutaa suoraa huutoa samalla, Klamydian laulaja Vesku Jokinen nauraa.

Jokinen pitääkin kuntoaan yllä muun muassa pyöräilemällä ja käymällä salilla. Kesän keikoille Jokiselle tuli kuitenkin uusia haasteita, sillä laulaja joutui leikkaukseen keväällä.

– Eturistiside oli poikki ja se piti uusia. Polvi leikattiin toukokuussa, mutta toipuminen on vielä kesken, sillä se kestää puoli vuotta.

Leikkaus ja siitä alkanut pitkä toipuminen eivät ole kuitenkaan juuri vaikuttaneet Klamydian keikkoihin.

– Ei tässä mitään sairauslomia pidetä, keikoille mennään vaikka pää kainalossa. Tosin aika varovaisesti on saanut mennä. Nyt on ollut paljon rauhallisempaa menoa, ettei eturistiside mene uudestaan poikki.

Jokinen oli kävellyt kuuden viikon ajan keppien tukemana, kun hän suuntasi ensimmäiselle keikalle leikkauksen jälkeen.

– Jalka oli silloin tosi heikkona, joten olihan se aika ontuvaa touhua. Ilman keppejä kun köpötin lavalle, niin kyllä jengi vähän katsoi, että mikä vaari sieltä tulee. En ollut kovin ketterä. Piti vähän selventää asiaa, että en ole vetänyt mitään hidastavia, Jokinen nauraa.

Polvituen kanssa keikkaileminen on asettanut haasteita esiintymiselle, mutta nyt tilanteessa ollaan jo voiton puolella.

–Toipuminen on sujunut loistavasti, vaikka onhan tämä ollut aikamoinen ruljanssi. Kun ensin se side löystyy ja sitten vasta kiristyy ja kaikki tämä ottaa tosiaan puoli vuotta aikaa. Lujaa kuitenkin mennään vaikka polvi välillä v**tuilee.

Loka-marraskuun vaihteessa Jokinen saa ottaa polvesta tuen pois, joten sitten Klamydian keikoilla hypitään jälleen entiseen malliin.

– Tässä pitää jatkaa jumppaamista ja hankkia lihasmassaa takaisin. Onneksi toipuminen on sujunut loistavasti.

Katso Klamydian uuden Ripota mun tuhkani Kyrönjokeen -singlen video tästä.

Lue myös:

    Uusimmat