Leijonissa pelannut puolustaja lopettaa uransa 30-vuotiaana – uusi rooli löytyi läheltä

Porin Ässien puolustaja Santeri Lukka lopettaa pelaajauransa. Ässät tiedotti Lukan päätöksestä torstaina.

Lukka, 30, siirtyi takaisin kasvattajaseuraansa Ässiin viime kauden jälkeen HPK:sta. Aiemmin hän edusti TPS:ää ja KalPaa, jossa voitti SM-liigan hopeaa keväällä 2017. Kaikkiaan Lukka pelasi urallaan 370 ottelua SM-liigan runkosarjassa.

Mestiksen mestaruutta Lukka juhli vuonna 2015 Jukureissa.

Lukka nähtiin myös Suomen jääkiekkomaajoukkueessa kolmessa ottelussa kausilla 2017–2018 ja 2018–2019. Saldoksi tuli yksi maali.

Nyt on aika ripustaa luistimet naulaan.

– Päätös lopettamisesta kypsyi pikkuhiljaa kevään aikana. Haluan kiittää omia vanhempiani, perhettäni, agenttiani, pelikavereita, valmentajia, huoltajia sekä kaikkia, jotka ovat auttaneet minua eteenpäin vuosien varrella. Nyt on minun vuoroni auttaa muita eteenpäin, Lukka sanoo seuran tiedotteessa.

Lukka ei kuitenkaan jätä Ässiä ja Poria, sillä hän aloittaa seuran puolustajien kehitysvalmentajana U16–U20-ikäluokissa. Lukan sopimus on kaksivuotinen.

– Siirryn suurella innolla kohti tulevaa ja on hienoa, että saan jatkaa rakkaassa kasvattajaseurassani. On hienoa päästä työskentelemään nuorien kanssa ja auttamaan heitä omalla kokemuksellani eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat