Leijonilla poikkeuksellinen tilanne MM-kisojen alla – Kari Jalonen: "Tuossa on yksi juttu, mikä meidän kaikkien pitää hyväksyä"

6:02
Videolla juttua C Moren kevään MM-kisojen asiantuntijatiimistä.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue valmistautuu parhaillaan tämän kuun lopussa alkaviin kevään MM-kisoihin. Koronaviruspandemialla on ollut omat heijastukset myös Leijonien toimintaan. Maajoukkueen entinen päävalmentaja, C Moren asiantuntija Kari Jalonen toivoo oikeanlaista suhtautumista vaikean tilanteen keskellä.

Leijonat on pelannut normaalisti useita harjoitusotteluita ja yhden EHT-turnauksen MM-kisojen alla. Nyt ohjelma on hyvin typistetty.

Suomen joukkue matkaa vain Tshekin EHT-turnaukseen Prahaan, mistä se siirtyy MM-kisapaikkakunnalle Latvian Riikaan.

Ei muita pelejä.

C Moren asiantuntija Kari Jalonen tietää kokemuksesta sen, missä arvossa valmistava leiri on kisojen alla.

– Se on typistetty nyt niin pieneksi kuin se vaan voi olla. Mutta tilanne on sama kaikille. Luotan kyllä Jukan (Jalonen), Jeren (Lehtinen) ja valmennusjohdon kokemukseen. Ja vaikka edellisistä kisoista on jo vierähtänyt tovi, niin siellä on paljon tuttuja juttuja mukana, mitä lähdetään viemään myös tulevaan kisajoukkueeseen, Jalonen perkaa tilannetta MTV Urheilulle.

Jalonen on puhunut myös HIFK-aikojensa luottopuolustajan Toni Söderholmin kanssa MM-valmistautumisleireistä. Söderholm luotsaa kevään kisoissa Saksan maajoukkuetta.

– Heillä on tiettyjä sotaratsuja, jotka ovat olleet pitkään mukana, ja he olivat ilmaisseet, että he ovat niin väsyneitä, ettei heillä riitä enää virta lähteä kuuden ja puolen viikon pakettiin mukaan, Jalonen kertoo.

Tätä kautta Jalonen tuo painokkaan viestinsä esille.

– Tuossa on yksi juttu, mikä meidän kaikkien pitää hyväksyä. Pelaajat, ovat sitten pelanneet missä tahansa sarjassa, ovat kaikki kärsineet tästä tilanteesta. Siellä on ollut vaimot ja tyttöystävät kovilla, kun on menty koko ajan pienessä kuplassa. Ne, jotka ovat jääneet henkilökohtaisten syiden takia pois, heidän mielipidettään pitää kunnioittaa. Mutta ne, jotka lähtevät leiritykseen, ovat ihan varmasti sata lasissa mukana, Jalonen perkaa.

– Pitää hyväksyä tilanne ja mennä niillä pelaajilla, jotka ovat mukana. Ja ladata kaikki paukut juuri heihin, Jalonen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja