Leijonilla jättimäinen MM-peli edessä, missä mennään? NHL-apu nostaa esiin tuoreen tärkeän kokemuksen

Jääkiekon MM-kisoissa Suomi pelaa torstaina kielikuvallisesti elämästä ja kuolemasta. Yksi peli ratkaisee sen, jatkuuko Leijonien turnaus mitalipeleissä vai ei. NHL-avun Olli Määtän mukaan Suomen joukkue on valmiina. Tähän varmuutta antoi tuore Kanada-voitto.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi menetti koko alkulohkon aikana vain neljä pistettä. Joukkoon mahtui yksi tappio, kun Kazakstan oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Muuten Suomi napsi kuusi voittoa – kaksi niistä jatkojen kautta.

– Olemme valmiita. Kaikki ovat tulleet tänne sitä varten, että pääsemme pelaamaan näitä pelejä. Joukkueessa on todella hyvä fiilis. Odotamme innolla torstaita, Leijonien puolustaja Ville Pokka sanoo MTV Urheilulle.

Turnauksen alkuvaiheilla Pokan pakkiparina pelannut Olli Määttä nostaa esiin MM-puolivälieräkenraalin, mistä Suomi sai tärkeää viestiä mukaansa. Niin voiton kannalta kuin sen suhteen, miten Leijonat pystyi vastaamaan haasteeseen.

– Olemme menneet parempaan päin. Oli tärkeää, että saimme tuon Kanada-pelin tuohon alle. Se oli kova haaste. Pääsimme siinä takaisin rytmiin ja totuimme siihen tempoon, mitä se on varmasti myös Tshekkiä vastaan. Luotan ja uskon, että meillä kaikilla on hyvä olo tulevasta pelistä. Lähdemme antamaan kaikkemme ja pyrimme pelaamaan parhaan pelimme koko turnauksessa. Kun teemme sen, tulos on varmasti hyvä, Määttä miettii.

Tshekki on ollut viheliäs vastustaja Suomelle muun muassa Euro Hockey Tourin peleissä. Vaikka Määttä ei ole ollut näissä mukana, hän tietää Suomen tulevan vastustajan vaarallisuuden.

– Heillä on hyvä joukkue. Tosi hyviä, taitavia hyökkääjiä ja puolustuksestakin löytyy hyökkäystaitoa. Totta kai meidän pitää käydä heistä videot läpi ja tehdä tarvittaessa pieniä muutoksia. Tiedän heidän pelaajistaan niitä, joita vastaan olen pelannut. Puolustuksessa on Filip Hronekia, on Jakub Vranaa, Dominik Kubalikia ja niin edelleen. He ovat taitavia, nopeita ja vaarallisia jätkiä. Pitää totta kai tiedostaa se, että milloin he ovat kentällä. Mutta emme halua liikaa muuttaa sitä, miten pelaamme.

– Isossa kuvassa pitää keskittyä siihen, että annamme parhaamme ja pelaamme meidän omalla tavallamme, Määttä painottaa.

Määtän tapaan Pohjois-Amerikasta Leijonien avuksi saapunut Arttu Ruotsalainen tietää tasan tarkkaan sen, missä Leijonilla on vielä viilattavaa.

– Meidän pitää lähteä terävämmin omista, tiiviin viisikon kanssa. Tshekki antaa ihan varmasti kovaa painetta, koska heillä on luisteluvoimainen joukkue. Heidän paineensa alta pitää vain päästä pois ja olla omassa päässä kova. Pitää vain saada mahdollisimman nopeasti katkaistua Tshekin pyöritykset, että saadaan taas kiekko meille ja päästään hyökkäämään, Ruotsalainen miettii.

Leijonien ja Tshekin puolivälieräottelu alkaa torstaina kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat