Leijonat putosi MM-lohkonsa viitoseksi – Itävalta lähellä ihmetemppua

Itävalta nousi Suomen ohi jääkiekon MM-kisojen A-lohkon viimeiselle puolivälieräpaikalle 4–1-voitolla Norjasta.

Itävalta oli otteluun lähdettäessä kolme pistettä Suomea perässä, mutta nousemalla tasapisteisiin se menee keskinäisen ottelun voitolla Leijonien edelle. Joukkue on tosin pelannut yhden ottelun Suomea enemmän.

Mikäli Itävalta voittaa päätösottelussaan Ison-Britannian varsinaisella peliajalla, on Leijonien napattava kahdesta viimeisestä ottelustaan Tanskaa ja Sveitsiä vastaan vähintään neljä pistettä.

Norjaa vastaan Peter Schneider laukoi Itävallan ylivoimalla 1–0-johtoon ennen toisen erän puoltaväliä. Alle minuutin päästä ottelu oli jo 2–0, kun Dominic Zwerger ohjasi kiekon jälleen Norjan maaliin. Schneider pommitti toisen erän puolivälin jälkeen Itävallan jo 3–0-johtoon.

Sander Engebratenin seitsemän minuuttia ennen loppua tekemän Norjan kavennusmaalin jälkeen Mario Huber löi Itävallan 4–1-osuman tyhjään maaliin.

Leijonat kohtaa maanantaina lohkovaiheen viimeistä edellisessä ottelussaan niin ikään puolivälieräpaikasta kamppailevan Tanskan. Tiistaina edessä on kova ottelu Sveitsiä vastaan.

A-lohkon tilanne:

 

Ottelut

Pisteet

Tshekki

6

15

Sveitsi

5

14

Kanada

5

14

Itävalta

6

7

--------------------------------------------------

Suomi

5

7

Tanska

6

6

Norja

6

3

Iso-Britannia

5

0

 

Näissä otteluissa Leijonien jatkopaikka ratkeaa:

ma 20.5.

21.20

Suomi–Tanska

ti 21.5.

13.20

Itävalta–Iso-Britannia

 

21.20

Suomi–Sveitsi

 

 

Lue myös:

    Uusimmat