Leijonat hurjan paikan edessä – näin katastrofi voidaan välttää

Maalikooste: Kanada - Suomi 7:33
Maalikooste: Leijonat johti Kanadaa vastaan, mutta sortui kurjaan tappioon päätöserässä.

Jääkiekon MM-kisojen kolmas tappio Kanadaa vastaan tarkoitti Leijonille sitä, että joukkueen on otettava todennäköisesti otettava vähintään neljä pistettä kahdesta jäljellä olevassa alkulohkon pelistään.

Lauantain jälkeen osalla joukkueista on jäljellä kaksi ottelua, osalla kolme. Suomi kohtaa viimeisissä otteluissaan maanantaina Tanskan ja tiistaina Sveitsin.

3–5-lukemin päättyneen Kanada-tappion jälkeen Leijonat on A-lohkossa neljäntenä eli viimeisellä puolivälieräpaikkaan oikeuttavalla sijalla. Kärkikolmikosta Sveitsi ja Kanada ovat jo karanneet tavoittamattomiin, ja Tshekin hoidellessa iltaottelussa Iso-Britannian sekin ottaa jo kahdeksan pisteen etumatkan Leijoniin.

Suomen osalta pelin henki viimeisissä otteluissa on selvä: kahdesta jäljellä olevasta ottelusta on otettava vähintään neljä pistettä, jotta pudotuspelipaikka on täysin varma. Tosin muiden avulla vähempikin saattaa riittää.

Leijonien takana Tanska väijyy yhden pisteen ja Itävalta kolmen pisteen päässä. Tanskalla on jäljellä vain ottelu Suomea vastaan, kun taas Itävalta kohtaa vielä lohkon jumbojoukkueet Norjan ja Iso-Britannian.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Jalonen kehui Leijonia: "Hyvät saumat oli voittaa" 0:56
Näin päävalmentaja Jukka Jalonen näki Kanada-tappion.

Leijonat voi maanantain voitollaan Tanskasta pudottaa sen jatkosta, mutta kahdesta haastajasta Itävalta on tällä hetkellä vaarallisempi. Mikäli Itävalta voittaa molemmat viimeisistä peleistään, se nousee kymmeneen pisteeseen, jolloin Suomi tarvitsee varsinaisen peliajan Tanska-voiton lisäksi vähintään pisteen myös tiistaina Sveitsiä vastaan pelattavasta ottelusta. Suomi hävisi keskinäisen ottelun Itävallalle, joten tasapisteissä putoaminen koituu juuri Leijonien kohtaloksi.

Suomen viimeinen lohkovaiheen ottelu Sveitsiä vastaan on A-lohkon otteluohjelmassa viimeisenä, joten tuolloin pelin henki on jo selvillä ennen pelin alkua.

Myös kolmessa pisteessä olevalla Norjalla on mahdollisuus nousta seitsemänneltä sijalta neljän parhaan joukkoon. Jos se voittaa ensin Itävallan ja sitten Iso-Britannian, pitäisi Leijonien hävitä sekä Tanskalle ja Sveitsille niin, että saa korkeintaan yhden pisteen näistä kahdesta ottelusta.

A-lohkon tilanne:

(ennen lauantain Tshekki–Iso-Britannia-ottelua)

 

Ottelut

Pisteet

Sveitsi

5

14

Kanada

5

14

Tshekki

5

12

Suomi

5

7

--------------------------------------------------

Tanska

6

6

Itävalta

5

4

Norja

5

3

Iso-Britannia

4

0

 

Näissä otteluissa Leijonien jatkopaikka ratkeaa:

su 19.5.

17.20

Norja–Itävalta

ma 20.5.

21.20

Suomi–Tanska

ti 21.5.

13.20

Itävalta–Iso-Britannia

 

21.20

Suomi–Sveitsi

 

Lue myös:

    Uusimmat