Leijonien nuorukainen ei voinut kuin nauraa – MM-kisojen jättitaklaus aiheutti erikoisen hetken: "Solmussa oltiin!"

Leijonien puolustuksessa 20-vuotias Kim Nousiainen on tullut hienosti mukaan MM-kisaympyröihin. Nousiaisen miesten arvokisaura sai unelmien alun, kun hän onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussa. Tuoreeltaan Nousiainen päätyi erikoisemman hetken keskelle.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Sunnuntaina Latviaa vastaan Nousiainen jätti itsestään jälleen vahvan vaikutelman. Hänen ottelunsa kohokohdaksi muodostui kuitenkin asteen verran erikoisempi hetki.

Nousiainen jäi toisessa erässä Latvian hyökkääjän Ronalds Keninsin jättipommin alle. Kenins täräytti niittinsä Suomen vaihtoaition edessä, mistä seuraus oli se, että Nousiainen sukelsi Suomien pelaajien keskelle pää edellä.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

– Ei siinä ihmeitä. Tuli lennettyä, Nousiainen naurahtaa tilanteesta jälkikäteen.

– Vähän solmussa oltiin! Kaikki ihan kunnossa. Nopea vaihto tuli otettua, nuori puolustaja hymyilee.

Nousiainen seurasi kaksi ensimmäistä peliä katsomon puolelta. Kun komento kävi, hän ei ole paikastaan luopunut.

KalPa-puolustaja on muodostanut Petteri Lindbohmin kanssa hyvinkin lupaavan pakkiparin.

– On jäänyt tunne siitä, että yhteispeli on sujunut tosi hyvin. Meillä on vähän rooleina se, että itse pelaamaan pikkuisen enemmän kiekollista peliä ja ”Spede” (Lindbohm) hoitaa puolustusta tukena. Eikä siinä, Lindbohm on pelannut hyvin myös kiekolla ja omasta mielestäni olen itsekin onnistunut puolustuspäässä.

– Olen pystynyt pelaamaan omaa peliäni kummassakin päässä. Ei ole tullut annettua paikkoja kaverille. Se on kuitenkin puolustajalle se iso juttu, Nousiainen käy läpi turnaustaan.

Kohti huipennusta

Nousiainen liittyi Leijonien mukaan ensikertalaisena, vahvan KalPa-kauden jälkeen. Kuten Anton Lundellkin on maininnut, Nousiaisen mukaan ensikertalaiset on otettu hienosti mukaan Leijonien sisällä.

Hänen MM-uransa sai loisteliaan alun.

– Eka peli, ekat vaihdot ja heti maali. Se helpotti aika paljon oman itseluottamuksen rakentamista ja sitä, miten luottaa omaan juttuun tuolla kentällä, Nousiainen nyökyttelee, viitaten tekemäänsä maaliin Norja-ottelussa.

Nousiainen on pystynyt vastaamaan MM-kisojen pelilliseen haasteeseen väkevän luistelunsa avulla. Ero Liigaan on ollut huomattava.

– Peli on nopeampaa, mihin on tottunut. Jos vertaa vaikka siihen, mitä peli oli kaksikymppisten kisoissa, niin täällä mennään paljon kontrolloidummin. Sielläkin oli vauhtia, mutta täällä on vauhdin lisäksi enemmän järkeä päässä. Pelit ovat olleet todella fyysisiä. Isoja äijiä. Sekin tuo pienen eron Liigaan ja alle 20-vuotiaiden peleihin nähden, Nousiainen analysoi.

Nousiaisella on sauma laittaa upea piste i:n päälle viikonloppuna Latviassa, kun Suomi suuntaa kohti sijoituspelejä.

– En olisi kauden alussa uskonut, että täällä ollaan. Mutta hyvä näin, Nousiainen kertaa, leveän hymyn kera.

Suomi voi lyödä lopullisen naulan Kanadan haaveille tiistaina, mikäli se voittaa joukkueiden keskinäisen kamppailun.

– En ole edes tuota mahdollisuutta sen enempää miettinyt. Kanada on iso kiekkomaa ja heitä vastaan pelaaminen arvokisoissa sytyttää aina, Nousiainen sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat